Гранти на власну справу цьогоріч отримають вже понад 5000 українців
Гранти на власну справу цьогоріч отримають вже понад 5000 українців

Гранти на власну справу цьогоріч отримають вже понад 5000 українців

Від початку 2024 року переможцями програми “Власна справа” стали 5029 українців; вони отримають гранти на започаткування чи розвиток бізнесу на загальну суму 1,2 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила прессслужба Міністерства економіки.

"Завершився десятий етап визначення переможців грантової програми “Власна справа”. За його підсумками обрали 369 переможців, які отримають 88 млн грн на розвиток своєї справи. Підприємці мають створити 718 нових робочих місць. Загалом же від початку 2024 року переможцями програми “Власна справа” стали 5029 українців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, понад 5 тис. переможців “Власна справа”, яких було визначено з початку року, отримають від держави 1,2 млрд грн мікрогрантів.

Переважна більшість (80%) з них - підприємці, які взяли грант на розвиток та масштабування свого бізнесу, 20% - люди, які тільки починають власну справу. 

Під час реалізації своїх бізнес-проєктів підприємці мають створити 38 тис. нових робочих місць, зазначила заступниця міністра. 

Серед отримувачів мікрогрантів десятої хвилі - 55% жінок, 34% чоловіків та 11% юридичних осіб. Найбільше грантоотримувачів проживають у Львівській (53 особи), Київській (27), Полтавській (26), Рівненській (24), Івано-Франківській (25) областях та у місті Києві (31 особа).

Найпопулярнішими сферами, де працюватимуть переможці десятої хвилі, є оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів (136 отримувачів грантів); тимчасове розміщення й організація харчування (52) та переробна промисловість (45 людей).

Як повідомлялось, загалом від старту програми у липні 2022 року переможцями стали вже понад 17 тис. українців; держава інвестує в їхній бізнес 4,3 млрд грн.

Грантові програми під брендом “Власна справа” є складовою програми “Зроблено в Україні”, яка підтримує розвиток малого та середнього бізнесу.

Фото: espreso.tv

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны