Хороший результат: президентка Швейцарії підбила підсумки Саміту миру
Хороший результат: президентка Швейцарії підбила підсумки Саміту миру

Хороший результат: президентка Швейцарії підбила підсумки Саміту миру

Понад 80 із 90 присутніх на Саміті миру держав підписали або стали співавторами спільного комюніке, і це хороший результат.

Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амгерд під час пресконференції за результатами першого Саміту миру у Бюргенштоку, передає кореспондент Укрінформу.

"З 90 присутніх держав 84 підписали або стали співавторами спільного комюніке. Це велика кількість, і вона включає в себе країни, які не тільки є країнами Заходу чи прозахідними. Це також країни Африканського континенту і країни Латинської Америки. Тому я переконана, що це – хороший результат", - сказала Амгерд.

Вона додала, що країни, які не підписали декларацію зараз, "також підкреслювали, що ця конференція була важливою і що такі платформи потрібні".

"Але в цілому я отримала багато позитивних відгуків від усіх учасників за те, що ця платформа була запропонована для обміну досвідом", - додала президентка Швейцарії.

Вона підкреслила, що конференція пройшла на високому рівні і "здобула широку підтримку", й атмосфера була "хорошою".

"Ми обговорювали серйозну тему, і все ж атмосфера була дуже доброю, позитивною, як на мене. Всі оцінили той факт, що ми змогли спокійно обговорити цю тему з такою великою кількістю глав держав і міністрів. Це було дуже високо оцінено", - заявила Амгерд.

За її словами, представництво також було "дуже хорошим". "Понад 90 країн з різних континентів, а також міжнародні організації. Я думаю, що це – хороший результат, якого ми тут досягли", - зауважила президент.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня проходив перший Саміт миру. У підсумковому комюніке відображена позиція учасників щодо трьох питань: ядерної безпеки, продовольчої безпеки та гуманітарного виміру – обміну полоненими та повернення викрадених українських дітей. Комюніке буде відкритим для приєднання.

Теги по теме
Швейцария
Источник материала
loader
loader