23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коли День медика в Україні в 2024 році: дата святкування змінилася
Коли День медика в Україні в 2024 році: дата святкування змінилася

Коли День медика в Україні в 2024 році: дата святкування змінилася

Медична професія завжди була однією з найважливіших у суспільстві. Саме завдяки їй люди можуть спокійно жити, адже знають, що лікарі зроблять все можливе, щоб їм допомогти.

Медичні працівники мають власне професійне свято, однак не так давно його дата змінилася. Про те, коли віднині потрібно їх вітати, розповідає OBOZ.UA.

Нині професія лікаря набула ще більш шанованого значення, адже медики не лише щоденно надають допомогу і підтримку звичайним людям, а й ризикують власним життям на фронті, рятуючи українських воїнів.

Коли святкують День медика

З 1980 року День медичних працівників не мав постійної дати. Його відзначали в третю неділю червня. Таким чином в 2024 році свято повинно було припасти на 16 число, але відбулися зміни.

У 2023 році президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому було зазначено, що День медика буде святкуватися 27 липня. Відтоді ця дата є сталою.

Отже, медики регулярно працюють в умовах постійного стресу, часто жертвуючи своїм власним життям і комфортом заради порятунку інших людей. Тому важливо, щоб у своє професійне свято вони відчували підтримку від суспільства.

Тож не забудьте проявити визнання та вдячність за невтомну працю лікарів, медсестер, фельдшерів, фармацевтів та інших медичних працівників.

Раніше OBOZ.UA розповідав про день могутності Сонця і про те, які існують традиції в Україні під час літнього сонцестояння.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом