Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння
Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння

Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння

Найближчим часом на українців можуть чекати нові тарифні потрясіння. Імовірність чергового подорожчання комуналки оцінив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram.

Експерт зазначив, що тарифи на опалення, розподіл газу та гарячу воду для населення захищені мораторієм. Отже, закон забороняє піднімати ціни на згадані послуги. Але не все так однозначно.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Олег Попенко згадав, що в уряді звучали неоднозначні тези щодо тарифів. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 26 квітня заявив, що ціни на тепло та газ залишатимуться незмінними до кінця літа.

На думку експерта, ВРУ цілком може проголосувати за зміни до закону і тоді на українців очікують чергові тарифні перестановки.

Платіжки. Фото: скрін youtube

"Судячи по тому, що в Україні в найближчий час планують підняти податки, припускаю, що уряд шукає якийсь варіант, щоб збільшити надходжень до бюджету, і, вирішити саме за рахунок підвищення. Але вони не будуть це називати підвищенням, вони будуть називати це приведенням тарифів до собівартості", - заявив він.

Попенко додав, що на даний момент уряд спостерігає за реакцією після подорожчання електроенергії й не виключається, що в найближчому майбутньому населення чекають нові "тарифні потрясіння".

Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны