Натуральні пігменти у домашніх умовах: 5 відтінків для губ і щік
Натуральні пігменти у домашніх умовах: 5 відтінків для губ і щік

Натуральні пігменти у домашніх умовах: 5 відтінків для губ і щік

Натуральні відтінки завжди залишаються актуальними та можуть підкреслити найвиразніші риси обличчя. М’який рожевий відтінок рум’ян або пастельний червоний тон на вустах підходять майже кожному тону шкіри для щоденного макіяжу.

Якщо вам важко знайти той самий природний відтінок або у вас є певні алергічні реакції на косметичні засоби, ви можете спробувати приготувати таку косметику у домашніх умовах. Як саме та з чого можна здобути потрібний тон, дізнавались в OBOZ.UA.

Буряк

Завдяки бетаїну у складі буряку, сік цього овоча надає природного рожевого кольору що підходить для рум'ян та губ. Для його приготування треба змішати свіжий буряковий сік або порошок з невеликою кількістю гліцерину та однієї столовою ложкою води. Отриману суміш треба перекласти у скляну ємність та прибрати до холодильника на 2-3 години.

Гібіскус

Ідеальний червоний і зволожувальний засіб можна приготувати з порошку гібіскуса. Для цього слід змішати 1 столову ложку води з гліцерином, додати порошок гібіскуса, олію ши або ефірну олію гібіскуса. Добре змішану суміш необхідно перекласти в скляну банку.

Олія мигдалю та троянди

Олія мигдалю та троянди містить вітамін А, що чудово зволожує, живить і надає губам ніжного рожевого кольору. Для приготування треба взяти 2 столові ложки мигдалевого масла та змішати з невеликою кількістю води. Потім додати одну столову ложку порошку рожевої троянди та добре перемішайте до утворення злегка густої консистенції.

Гранат

Гранат може дати ідеальний рожевий колір для губ та натурально виглядати як рум'яна. Щоб приготувати пігмент, треба подрібнити кілька свіжих зерен граната в міксері та вичавити з них сік. Після чого треба додати кілька крапель оливкової або кокосової олії та добре перемішати до утворення густої пасти.

Троянда

Троянда має ніжний рожевий відтінок, що виглядає природно на губах та надає сяйва щокам. Для приготування треба подрібнити пелюстки троянд, додати води, лимонного соку та добре перемішати. Суміш треба процідити, прибрати зайву воду та додати ложку рожевої води.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, про маски для обличчя, які можна приготувати вдома.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом