ООН підтримує всі ініціативи для встановлення справедливого миру в Україні - заступниця генсека
ООН підтримує всі ініціативи для встановлення справедливого миру в Україні - заступниця генсека

ООН підтримує всі ініціативи для встановлення справедливого миру в Україні - заступниця генсека

Організація Об’єднаних Націй підтримує всі ініціативи, спрямовані на встановлення справедливого і тривалого миру в Україні, сформовані на основі Статуту ООН, міжнародного права та відповідних резолюцій Генасамблеї ООН.

Про це на другому пленарному засіданні Глобального саміту миру в Швейцарії заявила заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, передає кореспондент Укрінформу.

«Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш дотримується чіткої і послідовної позиції, що вторгнення Росії в Україну порушує Статут Організації Об’єднаних Націй і міжнародне право та завдає величезних страждань народу України», - сказала Дікарло.

Вона нагадала, що в ряді резолюцій Генасамблея ООН підтримала суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Багато спікерів під час цього саміту наголошували на необхідності дотримання принципів Статуту ООН. Ці принципи сьогодні так само актуальні, як і в 1945 році», - зазначила заступниця генсека Організації.

За її словами, від початку війни ООН співпрацює з урядом України і громадянським суспільством, аби пом’якшити наслідки війни, та бере активну участь у сферах, які детально обговорюються під час цього саміту, таких як людський вимір, ядерна та продовольча безпека.

«Організація Об’єднаних Націй готова підтримати всі ініціативи для встановлення всеосяжного тривалого миру в Україні на основі Статуту ООН, міжнародного права та відповідних резолюцій Генеральної асамблеї ООН», - наголосила Дікарло.

Як повідомляв Укрінформ, учасники Саміту миру в Швейцарії у ході дискусій дійшли спільного бачення справедливого та стійкого миру в Україні та послали українському народу сильний сигнал про підтримку.

 Фото: МЗС Швейцарії

Теги по теме
ООН Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом