Перемовини з Росією, плани України та позиція Китаю: головні заяви Зеленського
Перемовини з Росією, плани України та позиція Китаю: головні заяви Зеленського

Перемовини з Росією, плани України та позиція Китаю: головні заяви Зеленського

Головна мета України – завершення війни, це єдина нагода для подальшого існування країни, сказав президент Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський на спільній з іншими лідерами пресконференції за підсумками Саміту миру зробив низку заяв. Український гарант оцінив готовність агресора Росії до переговорів щодо мирного завершення війни та назвав умову для діалогу, відповів на "ультиматум" Путіна і розповів про бачення Китаю та Бразилії питань миру.

Главред зібрав для вас головні заяви президента Зеленського.

Коли буде новий Саміт миру

Президент анонсував другий Саміт миру. За його словами, захід має відбутися через місяці, а не роки. Немає часу затягувати ситуацію.

"У нас немає часу на довготривалу роботу. Ми повинні діяти швидко. Робота має тривати місяці, а не роки. Коли план дій щодо миру буде готовий і кожен крок буде опрацьованим, то відкриється шлях до проведення другого саміту миру, а значить до завершення війни і справедливого та тривалого миру", - сказав президент і додав, що вже тривають переговори з державами, які можуть прийняти саміт.

"Головний успіх України - завершення війни"

Президент вважає, що від питань завершення війни залежить можливість існування України.

"Найголовніший успіх для України - це закінчення війни. Це навіть не успіх, а єдина можливість існування", - заявив Зеленський.

Росія не готова до миру

"До справедливого миру Росія не готова. Зривати зусилля щодо справедливого миру - це помилка Росії, яка для нас корисна. На цьому саміті багато країн хотіли присутності представників РФ, а також більшість країн не хочуть потиснути їм навіть руку. Тому є різні думки, і вони мають право на різні думки", - вважає Зеленський.

Також він нагадав, що Москва ще перед повномасштабною війною блокувала будь-які мирні ініціативи. Було близько 200 зустрічей у межах "Мінська", проте жодних рішень реалізувати не вдалося.

Путін не хоче завершення війни

Своїм нещодавнім "ультиматумом" Путін лише підкреслив своє небажання завершувати війну, сказав Зеленський.

"Це помилка, яка для нас дуже корисна... нещодавньою заявою Путін показав усьому світові, що його бажання завершити війну - помножене на нуль. Про це говорили всі країни за лаштунками", - зазначив президента.

Зеленський назвав умову для переговорів із РФ

За словами президента, після саміту буде розроблено детальний план, який передадуть Росії.

"І тоді побачимо, чи готова Росія до завершення війни", - додав Зеленський.

Є два шляхи тиску на РФ для миру

Як вважає Зеленський, це дипломатія і військовий тиск.

"Перший шлях - дипломатичний. Це саміт миру, потім зустрічі, спільний план. Це цей шлях. Другий шлях - це міцна оборона, міцна армія, міцний український солдат на полі бою, який захищає свою сім'ю і державу", - заявив президент.

Росія та Україна хоч завтра можуть сісти за стіл переговорів

"Росія хоч завтра може почати з нами переговори, якщо її війська вийдуть із наших територій", - сказав Володимир Зеленський.

Україна посилить тиск на РФ на фронті

Незабаром армію буде посилено, а відповіді окупантам стануть ще жорсткішими, каже Зеленський.

"Найближчим часом ми посилимо нашу армію, будуть ще сильніші відповіді окупантам", - запевнив президент.

Новина доповнюється

Источник материала
Поделиться сюжетом