Перша хвиля мобілізації в’язнів може зібрати до 4 тисяч добровольців - Малюська
Перша хвиля мобілізації в’язнів може зібрати до 4 тисяч добровольців - Малюська

Перша хвиля мобілізації в’язнів може зібрати до 4 тисяч добровольців - Малюська

Український уряд очікує, що залучення ув’язнених до ЗСУ на добровільній основі дозволить поповнити військо щонайменше на чотири тисячі осіб у першій хвилі.

Таку думку висловив міністр юстиції України Денис Малюська, якого цитує в неділю The Washington Post, передає Укрінформ.

«Згідно з новим законом, ув’язнені, які підпадають під програму амністії, можуть бути призначені лише до десантно-штурмових бригад, що може означати їхню участь у боях віч-на-віч з російськими військами. Це обмеження відображає найбільш нагальні потреби України», - наводить американське видання слова міністра.

Малюська додав, що за його очікуваннями «щонайменше чотири тисячі чоловіків стануть добровольцями в першій хвилі набору».

Передбачається, що поки засуджені проходитимуть службу лише в частинах, повністю сформованих із колишніх в’язнів, якими керуватимуть кадрові військові. «Мотивація наших в’язнів сильніша, ніж у наших звичайних солдатів», – сказав Малюська.

Він підкреслив, для них звільнення – лише частина мотиву. Вони «також хочуть захистити свою країну та перегорнути сторінку».

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр юстиції України висловив очікування, що загалом до лав ЗСУ можна буде долучити до 10-20 тисяч чоловіків призовного віку, які ув'язнені або мають судимості, на добровільній основі.

Фото: Oksana Parafeniuk for The Washington Post

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом