24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Подолайте ознаки старіння: 5 ефективних порад для догляду за шкірою
Подолайте ознаки старіння: 5 ефективних порад для догляду за шкірою

Подолайте ознаки старіння: 5 ефективних порад для догляду за шкірою

З віком наш організм зазнає численних змін, зокрема, зменшується вироблення колагену, починаючи з середини 20-х років. Це життєво важливий білок, який підтримує пружність шкіри та запобігає її обвисанню. Eatthis розповів, що якщо вам за п'ятдесят і ви хочете повернути час назад, внесення змін у вашу процедуру догляду за шкірою може допомогти вам виглядати молодше.

1. Зверніться до професійного косметолога

Оцінка таких факторів, як зміни на обличчі, в'ялість шкіри та щільність кісткової тканини, особливо важлива для тих, кому за 50. Лікування може варіюватися від правильного харчування і фізичних вправ до нанесення сонцезахисного крему, поповнення об'єму і лазерних процедур.

2. Приймайте корисні вітаміни

Певні вітаміни сприяють пружності та молодості шкіри. Включіть вітаміни А, С, Е, антоціани, фолієву кислоту та колаген у свій щоденний раціон. Оскільки виснаження колагену починається у двадцять-тридцять років, ранній підхід до харчування, фізичних вправ, ретельного догляду за шкірою та захисту від сонця може допомогти сповільнити процес старіння.

3. Удоскональте свій догляд за шкірою

Впровадьте спеціальні продукти у свою щоденну процедуру догляду за шкірою, щоб зменшити ознаки старіння. Варто використовувати сироватку з вітаміном С, сироватку з гіалуроновою кислотою, а потім сонцезахисний крем і крем для шкіри навколо очей для зняття набряків і зволоження.

4. Ефективне зняття макіяжу

Перед нічним доглядом за шкірою подбайте про ретельне зняття макіяжу. Краще використовувати олійний засіб для вмивання або міцелярну воду, а потім ніжну пінну пінку для вмивання. Оскільки з віком ми часто носимо важчий макіяж, цей етап забезпечить належну чистоту.

Після цього нанесіть зволожуючу сироватку та зволожуючий крем. Доцільно використовувати м'який нічний ретинол і утримуватися від пересушування, оскільки зріла шкіра має тенденцію ставати більш чутливою і сухою з плином часу.

5. Зволоження та SPF-захист

Зволоження має вирішальне значення для збереження молодості шкіри. Рекомендується використовувати тонований зволожуючий крем-праймер із SPF. Ця комбінація дозволяє шкірі дихати і сяяти природним чином без важкого відчуття надмірного макіяжу.

Раніше OBOZ.UA розповів, як олія жожоба допомагає боротись із передчасним старінням. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом