"Путін нічого не відкидає": Пєсков знову обурився, що Зеленський не хоче російського "миру"
"Путін нічого не відкидає": Пєсков знову обурився, що Зеленський не хоче російського "миру"

"Путін нічого не відкидає": Пєсков знову обурився, що Зеленський не хоче російського "миру"

Спікер Кремля Дмитро Пєсков звинуватив президента України Володимира Зеленського в тому, що він відмовляється укладати мирні домовленості з російським диктатором Володимиром Путіним. Він заявив, що український лідер "заради Батьківщини" нібито має піти на мир із Москвою, і пригрозив Києву подальшим погіршенням ситуації на фронті.

Відповідну заяву Пєсков видав у розмові з кремлівським пропагандистом Павлом Зарубіним. Він, зокрема, сказав, що Зеленський "приходив до влади під прапором миру", "завжди говорив, що не тримається за крісло" і "готовий на все заради своєї Батьківщини".

"Ось подивимося, чи готовий він на все, щоб далі не погіршити ситуацію. Щоразу, коли Путін озвучує мирні ініціативи і коли робляться спроби виходу на політико-дипломатичне русло, існують певні умови на землі. Щоразу вони для України погіршуються", – заявив Пєсков.

Спікер Кремля додав, що "нинішня динаміка, стан справ на фронтах" нібито "виразно демонструє", що й надалі ситуація для Києва "погіршуватиметься".

Пєсков також цинічно назвав пропозицію Путіна завершити війну виведенням військ України з власних територій "мирною ініціативою", а також видав, що президент Володимир Зеленський нібито має "господарів".

"Але, напевно, політик, який інтереси Батьківщини ставить вище за своїх власних і навіть вище за своїх господарів, задумався б над такою пропозицією. Подивимося, що буде. Ще раз повторюю, це не ультиматум, це саме мирна ініціатива, яка зроблена з урахуванням реалій на землі", – видав речник Путіна.

Крім того, він заявив, що Зеленський – це нібито "не та людина, з якою можна фіксувати" мирні угоди, тому що "ця фіксація" нібито "буде нелегітимною".

"Проте Путін нічого не відкидає, він не відкидає можливості переговорів, він каже, що там є легітимні органи відповідно до Конституції України. Тому когось органи уповноважать вести переговори і так далі. Переговори зазвичай ведуть експертні люди, але фіксують – легітимні", – видав речник диктатора.

Пєсков додав, що домовленості на папері – це "плід дуже складно експертних переговорів, це баланс інтересів і, звісно, врахування реалій на землі". І "так буде цього разу також", стверджує він.

"Це гарантії в галузі безпеки та гарантії з усіх інших питань. Дуже складна система виробити цю систему гарантій, щоб забезпечити виконання домовленості, але якщо київський режим якось виявить тверезість, то це належить зробити", – цинічно заявив Пєсков.

Як повідомляв OBOZ.UA, 14 червня Путін висунув цинічні умови для початку переговорів із Києвом. Він вимагає виведення військ України із захоплених окупантами територій Донеччини, Луганщини, Херсонської та Запорізької областей.

Источник материала
Поделиться сюжетом