24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шольц пояснив затримку із санкціями проти Росії
Шольц пояснив затримку із санкціями проти Росії

Шольц пояснив затримку із санкціями проти Росії

Видання відзначає, що у ЄС тривають перемовини щодо нового пакету санкцій проти Росії. Він має містити заборону на реекспорт російського скрапленого газу, але Німеччина виступає проти цього.

"Питання практичне, а не принципове"

В інтерв’ю виданням Axel Springer на полях саміту G7 Шольц заявив, що пакет санкцій не блокують, а обговорюють деталі. За його словами, потрібно переконатися, що німецька економіка зможе функціонувати і водночас переконатися, що товари, які доставляються десь у Південну Америку, в азійські країни або в Африку, не потраплять до Росії обхідним шляхом.

Він також вважає, що новий санкційний пакет найближчим часом буде ухвалено, адже це "питання практичне, а не принципове".

Також Шольц відповів на закиди щодо порівняння Німеччини з Угорщиною, яка зазвичай блокує санкційні пакети, щоб пом'якшити їх на користь Росії.

Так, це чудова фраза, але це повна нісенітниця. Ми хочемо знайти рішення,
– наголосив він.

Шольц розповів, як завершити війну та досягнути справедливого миру

  • На Саміті миру, який проходить у Швейцарії, канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою думку щодо того, як завершити війну в Україні. Однак це має статися за умови "справедливого миру".
  • Канцлер Німеччини запевнив, що жодна країна у світі не хоче миру більше, ніж наша держава. Однак, як зазначив посадовець, мир це більше, ніж просто відсутність війни.
  • Він пояснив, що негайне припинення вогню без серйозних перемовин, без дорожньої карти до справедливого та тривалого миру просто легітимізує захоплення Росією української землі та приведе до нового замороженого конфлікту,
Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом