Штучний інтелект тепер може розпізнавати біль у котів: як це працює
Штучний інтелект тепер може розпізнавати біль у котів: як це працює

Штучний інтелект тепер може розпізнавати біль у котів: як це працює

Штучний інтелект тепер може визначати, чи болить щось вашому коту, подивившись на його морду. Це можна зробити за допомогою застосунку, який створили ветеринари та розробники з Японії, пише Sky News.

Зазначається, що ШІ вивчив фотографії 6 тисяч котів. За словами розробників, його точність становить понад 95%. Також стало відомо, що над застосунком працював очільник Центру медицини тварин при Університеті Ніхон. Він розповів, що такі ветеринари, як він, можуть визначити, болить тварині чи ні, проте власникам зробити це складніше. 

“Понад 70% котів похилого віку страждають від артриту або болю, але лише 2% з них звертаються до лікарні. Тому замість остаточного діагнозу ми використовуємо [додаток] як інструмент, який допомагає власникам зрозуміти, чи є ситуація нормальною, чи ні”, – зауважив професор Едамура.

У виданні додали, що з моменту запуску застосунку в Японії минулого року ним скористалися понад 230 тисяч людей. Жителька Токіо Маюмі Кітаката мешкає разом зі своїм 14-річним котом Чі. За її словами, вона щодня використовує застосунок, щоб дізнатися, чи нічого тваринці не болить. 

“Він у такому віці, коли з’являється все більше і більше хвороб. Тому можливість проконсультуватися з ветеринаром, але при цьому зменшити кількість візитів до лікарні, дуже важлива для нього і для мене”, – підкреслила жінка.

У Sky News уточнили, що застосунок CatsMe! розробила компанія Careology та дослідники з Університету Ніхон.

Источник материала
Поделиться сюжетом