Старі фотографії: Влад Дарвін у новому відео показав кадри з родинного альбому
Старі фотографії: Влад Дарвін у новому відео показав кадри з родинного альбому

Старі фотографії: Влад Дарвін у новому відео показав кадри з родинного альбому

«Льон» — пісня-присвята нашим батькам та прабатькам, яку написав Vlad Darwin. Вона про мрії і втрати, швидкоплинність часу, циклічність історії, діалог поколінь.

Одночасно з піснею артист презентував атмосферну кінематографічну відеороботу «Льон». Кліп розповідає про дитинство батька артиста в 1960-і роки. На стіні в хатині батька висіла картина «Цвіт льону» — символ мрії, який він жодного разу не бачив у реальності. Проте його син, Влад Дарвін, зміг здійснити цю мрію через пів століття, опинившись посеред блакитного квітучого поля.

«Батько пройшов тернистий шлях. Він знає ціну втрати рідних та близьких, ціну кожного прийнятого рішення. Але нездійснені мрії батьків перероджуються у дітях так само, як цвіт льону трансформується у чисте лляне полотно. Ми зафільмували цю мрію — квінтесенцію мрій усіх попередніх поколінь — мир на рідній землі та процвітання Батьківщини», — коментує ідею відео Vlad Darwin.

Створення кліпу тривало більше року. «Зловити» цвіт льону і справді складно. Знайти потрібну локацію вдалося в Житомирській області. Знімальна група ночувала у полі, щоб вранці відзняти, як розквітає льон. Вже опівдні цвіт льону опав.

«Льон — символ працьовитості і достатку, тяглості традицій, невтомності. Льон має неймовірної краси квіти — блакитні, як чисте і мирне небо. До того ж, льон — найуніверсальніша культура України, з неї виробляються тканина, хліб, олія. Саме тому для мене льон — це символ переродження юнацьких мрій у дорослі цілі», — поділився артист Vlad Darwin.

У відео можна побачити старі фотографії з родинного альбому співака. Деяким фото більше 100 років.

«У відеокліпі присутні справжні фото моїх рідних — бабусі, дідуся, батька і тітки. Ми відтворювали одяг, образи та інтер’єр хати за тими фотографіями, що збереглися», — розповідає співак.

Роль юного батька Влада Дарвіна зіграв десятирічний Маторін Даніїл, який приїхав з прифронтового міста Словʼянськ спеціально для знімань у музичному відео. Його проникливий погляд одразу вразив знімальну групу.

Запрошений режисер Артем Шемет, номінант на премію «Золота дзиґа» у 2022 році, допоміг створити щось більше, ніж просто відеокліп. «Льон» — це коротке кіноусвідомлення про нескінченно довге і багатогранне життя.

Завдяки талановитій режисурі Артема Шемета у цьому відео сплітаються дитинство батьків та зрілість дітей, цвіт і плоди, наївні надії минулого та неминучий щем майбутнього.

У композиції «Льон» магічним чином переплелися класичні та етнічні інструменти різних епох — аутентична українська кобза, класичні струнні, акордеон 40-х років XX століття, сучасний електронний бас.

Источник материала
Поделиться сюжетом