23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У додатку “Телефон” на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв
У додатку “Телефон” на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв

У додатку “Телефон” на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв

Небажані дзвінки постійно дратують, а шахрайські дзвінки стали основною проблемою для багатьох користувачів телефонів. Хоча додаток Google Phone вже пропонував деякі функції ідентифікації абонента, тепер Google додав нову кнопку “Пошук”, щоб зробити ідентифікацію невідомих абонентів ще простішою.

Наразі, коли ви стикаєтеся з невідомим номером, вам доводиться вирішувати, чи відповідати на нього, чи ризикувати пропустити легітимний виклик. Якщо ви вирішите не відповідати, ви можете вручну скопіювати номер в Google або телефонні довідники, такі як Truecaller, щоб перевірити, чи не з’явиться якась інформація.

Ці клопоти незабаром зникнуть завдяки функції пошуку в телефонному наборі Google. Тепер, коли вам телефонують з невідомого номера, ви можете просто натиснути кнопку “Пошук” у самому додатку “Телефон”. Це запустить програму для автоматичного пошуку інформації про номер без необхідності перемикатися в інший додаток або вручну копіювати і вставляти дані.

Результати пошуку можуть відрізнятися залежно від активності номера. В ідеалі, для шахрайських дзвінків пошук повинен показувати тип шахрайства. Це підтвердження допоможе вам вирішити, чи відповідати, і якщо це шахрайство, ви зможете повідомити про номер.

Навіть якщо кнопка “Пошук” не дає точних відповідей, вона все одно може бути корисною. У випадку, якщо абонент легальний, а ви не відповіли на дзвінок, він може залишити вам голосове повідомлення, яке ви зможете прослухати пізніше. А для менш важливих дзвінків вони також можуть надіслати текстове повідомлення.

Функція Lookup спочатку була анонсована разом з червневим оновленням функцій для пристроїв Pixel. Однак, за даними Android Police, оновлення, схоже, розгортається незалежно. Це означає, що воно може бути не відразу доступним на всіх пристроях, навіть тих, які отримали оновлення Pixel.

Хороша новина полягає в тому, що кнопка “Пошук”, схоже, не потребує активації користувачем. Вона просто повинна з’явитися в додатку Phone в якийсь момент під час поточного розгортання. Отже, слідкуйте за новою функцією і скористайтеся додатковою інформацією, яку вона надає при спілкуванні з невідомими абонентами.

Источник материала
Поделиться сюжетом