В iOS 18 можна перейменувати Siri: як це працюватиме
В iOS 18 можна перейменувати Siri: як це працюватиме

В iOS 18 можна перейменувати Siri: як це працюватиме

У бета-версії iOS 18 від Apple з'явилася нова функція. Йдеться про "Голосові комбінації". Ця функція передбачена для надання альтернативних методів управління. Однак користувачі знайшли ще один цікавий спосіб використання: тепер можна буде дати Siri нове слово для "пробудження". Тобто, перейменувати голосового асистента.

Як передає gizmochina, функція Vocal Shortcuts дозволить користувачам призначати власні голосові фрази для того, щоб запускати ярлик та виконувати завдання на iPhone. При цьому один з цих ярликів можна налаштувати на активацію голосового асистента Siri. Тобто, якщо стандартно для запуску потрібно сказати "Hey Siri", то тепер користувачі зможуть обрати нову фразу. Тобто, ім'я голосового асистента.

Як це працюватиме? Користувачам iOS потрібно перейти у "Налаштування" та обрати меню "Доступність". Там необхідно натиснути на "Голосові клавіші". Згодом користувач обирає "Налаштувати голосові клавіші" та натискає на "Siri". Після цього необхідно ввести слово для пробудження. Наприклад, "комп'ютер", як показали користувачі на прикладі.   

Після цього користувач може вимовляти обрану фразу, щоб почати користування Siri. Проте є нюанси: програма знатиме це слово лише на тому пристрої, де його налаштували. Це налаштування не синхронізується з іншими пристроями Apple, такими як HomePod.      

Також користувачі не можуть використовувати безперервний потік у командах з користувацьким словом пробудження. В такому випадку потрібно буде зробити коротку паузу після вимови спеціального слова пробудження, перш ніж озвучити запит.   

Через ці обмеження інсайдери вважають, що багато користувачів не захоче перейменовувати Siri. Проте це додає альтернативи, якої раніше не було.

Слід зазначити, що публічний реліз iOS 18 відбудеться у вересні 2024 року. Проте бета-версія вже доступна для ентузіастів. Водночас відомо, що користувач буде доступна нова версія операційної системи вже з вересня. Оновлення буде доступно для власників iPhone Xs та інших більш новіших моделей.

Источник материала
Поделиться сюжетом