Зеленський назвав пріоритетне завдання Сил оборони на полі бою
Зеленський назвав пріоритетне завдання Сил оборони на полі бою

Зеленський назвав пріоритетне завдання Сил оборони на полі бою

Про це президент України заявив на пресконференції за підсумками Саміту миру у Швейцарії. Він також додав, що нині ситуація на Харківщині краща, адже українським захисникам вдалося стабілізувати лінію фронту, передає 24 Канал.

Зеленський про плани України

Зеленський заявив, що не збирається розкривати плани України щодо ситуації на полі бою. Втім, президент наголосив, що наразі завдання Сил оборони – не дати можливості успіху Росії в наступальній операції на Харківщині.

Вважаю, що ситуація сьогодні краща, вона стабілізувалась завдяки нашим воїнам. Вважаю, що найближчим часом завдяки партнерам буде посилення наших воїнів і будуть відповіді загарбникам на полі бою міцніші,
– заявив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, як розвиватиметься ситуація у 2025 році, Зеленський зауважив, що все може змінитися у будь-який момент. Так, як розвиватиметься війна залежить від дій Сил оборони, а також від результатів дипломатичної роботи. Президент України додав, якщо всі зусилля щодо мирного процесу вдасться втілити, то на другому Саміті миру можуть з'явитися й представники Росії.

Зеленський назвав умови для переговорів з Росією

Володимир Зеленський заявив, що Росія може почати мирні переговори з Україною "хоч завтра". Однак для цього Кремль повинен вивести свої війська з українських територій.

Водночас президент нагадав, що напередодні повномасштабного вторгнення Росія блокувала будь-які переговори.

"Було близько 200 зустрічей, "мінських зустрічей", де не було вирішено жодного питання. Всі блокування були з боку Росії", – додав Зеленський.

Він наголосив, що вже тоді стало зрозуміло, що Москва не планує зупинятися, адже їй вигідні бойові дії на Сході України. Доказом цього згодом стало і повномасштабне вторгнення.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом