Багато хто миє фрукти неправильно: що потрібно додавати до води
Багато хто миє фрукти неправильно: що потрібно додавати до води

Багато хто миє фрукти неправильно: що потрібно додавати до води

Експерт з питань харчування став вірусним в TikTok після того, як поділився причинами, чому потрібно мити фрукти - і назвав найкращий спосіб це зробити.

Миття фруктівперед вживанням має вирішальне значення, оскільки навіть органічні продукти можуть бути вкриті шкідливими пестицидами, бактеріями та брудом.

Якщо ви добре промиєте свіжі ягоди або почистите їх легким скрабом, це може значно зменшити ризики для здоров'я. Але якщо ви робите це неправильно, то можете зіпсувати хорошу їжу, повідомляє Mirror.

Джеймс Бок, експерт з питань харчування та способу життя з Торонто, Канада, стверджує, що правильне миття фруктів може продовжити їхнє життя, щоб вони не зіпсувалися до того, як ви встигнете їх з'їсти. Але простого замочування у воді недостатньо.

"Візьміть ситечко, висипте в нього всі ягоди і залийте чотирма склянками води і двома чайними ложками соди. Потім залиште на 15 хвилин", - наголосив експерт.

Дивіться відео про те, як потрібно мити фрукти:

Він рекомендує додавати в миску або харчову соду, або білий оцет, оскільки вони ефективніше виводять пестициди. Але він навчився на власному досвіді не використовувати обидва продукти одночасно.

"Насправді я використовував і соду, і оцет для миття фруктів. І мені подобалося спостерігати, як сода і оцет викликають таку реакцію, як шипіння фруктів. Проте я зрозуміла, що реакція утворення бульбашок фактично нейтралізує обидва інгредієнти, тому процес миття стає неефективним. Я б рекомендував використовувати або соду, або оцет, але не обидва. Після очищення фруктів ретельно просушіть їх паперовим рушником, щоб ягоди не пліснявіли і зберігалися тижнями", - сказав він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом