Часник виросте величезним: ось 3 дії, які потрібно виконати у червні
Часник виросте величезним: ось 3 дії, які потрібно виконати у червні

Часник виросте величезним: ось 3 дії, які потрібно виконати у червні

Часник вирощують майже на кожній ділянці, і для того, щоб урожай вдався, потрібно не забувати і про підживлення, і про полив. А також потрібно вжити заходів, аби він передчасно не пожовтів.

Чим підживити часник

Для того, щоб часник добре ріс і витрачав елементи живлення на цибулини, а не на стріли, їх потрібно обривати, залишивши всього 3 – 4 штуки. Коли ж вони почнуть лопатися, це буде сигналом, що вже пора викопувати врожай.

Та для того, аби цей урожай порадував вас, попередньо у червні потрібно внести правильне підживлення. Ви можете використати добриво з таким вмістом: 3% азоту, 11% фосфору, 38% калію і розвести 20 – 25 грамів на 10 літрів води.


Часник потрібно підживлювати в червні / Фото Pexels

Якщо ви не маєте комплексних добрив, тоді підійде і сульфат калію – його потрібно використовувати у кількості 20 грамів на 10 літрів води.

Отож, ось три основні завдання, про які не можна забувати городнику у червні: вчасно поливати часник, обривати стрілки на ньому та не забувати про підживлення.

Ось ще кілька варіантів добрив для цієї культури:

  • Сечовина. Часник дуже любить добрива, які містять азот, і зазвичай достатньо розвести 20 грамів засобу на відро води. Поливати ґрунт потрібно з розрахунку 3 літри на 1 квадратний метр землі.
  • Гуммат калію. Цей засіб можна знайти у будь-якому магазині для садівників, і він може зробити справжні чудеса для вашої грядки часнику.
Источник материала
Поделиться сюжетом