Число країн, які підписали комюніке за підсумками Глобального саміту миру, скоротилась до 78
Число країн, які підписали комюніке за підсумками Глобального саміту миру, скоротилась до 78

Число країн, які підписали комюніке за підсумками Глобального саміту миру, скоротилась до 78

Зі списку підписантів зникли Ірак та Йорданія

Кількість країн, які підписали комюніке за підсумками Глобального саміту миру, що відбувся 15–16 червня на швейцарському курорті Бюрґеншток, скоротилась до 78. Зі списку підписантів зникли Ірак та Йорданія. Про це свідчить список підписантів, оприлюднений міністерством закордонних справ Швейцарії.

Серед країн, які підписали документ, є Туреччина. Раніше міністр закордонних справ цієї країни Хакан Фідан висловився за присутність Росії на мирній конференції.

Водночас серед підписантів немає Саудівської Аравії, чільний дипломат якої закликав сторони до «важких компромісів».

Також серед країн, які делегували своїх представників на Саміт Миру, не підписали комюніке Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що комюніке буде відкрито для підписання країнами до і після завершення саміту.

Читайте також: 

  • На Саміті миру у Швейцарії є російські журналісти, — «Радіо Свобода»
  • Повернення всіх викрадених дітей та всіх полонених, контроль України над ЗАЕС. Reuters оприлюднив проєкт комюніке Саміту миру
  • 80 країн та 4 організації підписали спільне комюніке за результатами Саміту миру

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом