Ексстажер Стіва Джобса став СЕО ШІ-стартапу. Ось чого він навчився
Ексстажер Стіва Джобса став СЕО ШІ-стартапу. Ось чого він навчився

Ексстажер Стіва Джобса став СЕО ШІ-стартапу. Ось чого він навчився

СЕО ШІ-стартапу поділився цінними уроками, які отримав під керівництвом Стіва Джобса під час свого стажування. Його історію розповіли CNBC. Ми вибрали головне.

Що сталося

Чет Капур в юності стажувався в компанії NeXT під керівництвом Стіва Джобса. Каже, цей досвід визначив його подальший успіх у технологічній індустрії. «Я був на сходинку нижчим за людину, яка відчиняла двері, але це не мало значення, тому що я працював за 20 ярдів від Джобса щодня», — каже Капур.

Зараз він СЕО DataStax, що спеціалізується на генеративному ШІ. У Кремнієвій долині він став відомим як СЕО компанії Apigee, що займається розробкою хмарного ПЗ. У 2016 році її придбала Google, у межах угоди на $625 млн. Він також обіймав керівні посади в Google і IBM.

Чет Капур пояснює, що він активно фокусувався на питаннях, які Джобс ставив під час зустрічей, більше, ніж на чомусь іншому, оскільки це допомагало розуміти його спосіб мислення. Джобс пропагував сильну інженерну культуру в NeXT. За словами розробника, він робив акцент на продукті та дизайні.

«Усе починається з досвіду користувача. Як користувач збирається взаємодіяти з цим? Це змінило світ, і його маніакальна увага до цього аспекту просто дивовижна», — зазначив Капур. Користувачі iPhone просто бачать новий красивий інтерфейс, але за лаштунками відбувається багато складної інженерної роботи, пояснив Капур.

«Усе починається з дуже сильної інженерної культури. Джобс вів дуже жорсткий, регламентований графік, тому що інакше ви просто закинете роботу і вона перетвориться на науковий проєкт. Він був дуже цілеспрямованим у цьому», — розповів Капур.

Источник материала
Поделиться сюжетом