Як швидко прибрати запах горілого вдома: перевірені методи, які 100% працюють
Як швидко прибрати запах горілого вдома: перевірені методи, які 100% працюють

Як швидко прибрати запах горілого вдома: перевірені методи, які 100% працюють

Коли кухня та вся квартира просочилася горілим запахом найперше, що треба зробити – усунути згорілий предмет. Повністю його загасіть та викиньте згорілу їжу у міцний пакет та герметично зав’яжіть.

Далі треба усунути запах диму. Повідкривайте вікна та двері у всій квартирі, щоб створити циркуляцію повітря. За можливості увімкніть кухонну витяжку, вентилятор чи кондиціонер.

Після цього залишки забруднення видаліть з плити чи духовки. Поверхню газової плити протріть губкою змочивши в розчин для миття посуду. Якщо плита електрична – використовуйте засіб для миття скла та безворсову ганчірку.

Як прибрати запах диму у квартирі

Прянощі

На плиту поставте каструлю з водою і після закипання вкиньте в неї різні трави чи спеції з яскраво вираженим запахом (кориця, гвоздика, м’ята, лаванда). Варіть приблизно 15 хвилин, щоб запах поширився у приміщенні.

Оцтовий розчин

Воду на оцет розчиніть у співвідношенні 3:1 та поставте на вогонь. Коли розчин закипить, вогонь зменште до мінімуму та залишіть варитися на воді.

Цитрусові фрукти

Позбутися від їдкого запаху гару можна за допомогою лимонів та апельсинів. Наріжте їх у каструлю з водою та варіть 30 хвилин. Повітря наповниться цитрусовим ароматом та переб’є поганий запах у квартирі.

Сіль

Розмішайте 10 столових ложок солі в 1 літрі теплої води та залишіть ємність на 10 годин у приміщенні. Сольовий розчин вбере всі погані запахи.

Кава

Мелену каву треба розсипати в чашки та розставити по всій квартирі. За кілька годин неприємний запах вивітриться.

Експерти також рекомендують зволожити приміщення, щоб запах горілого швидше зникнув. Для цього порозвішуйте вологі ганчірки чи махрові рушники в тих місцях, де було загоряння. Запах з тканин вивести буде вкрай важко, тому рекомендовано брати щось старе.

Источник материала
Поделиться сюжетом