Які огірки категорично не підходять для консервування: ви лише зіпсуєте продукт
Які огірки категорично не підходять для консервування: ви лише зіпсуєте продукт

Які огірки категорично не підходять для консервування: ви лише зіпсуєте продукт

У справжніх господинь жодне літо не обходиться без приготування консервації на зиму. Це завжди дуже бюджетно та смачно. Але, що стосується огірків, то далеко не всі плоди підходять для виготовлення закруток. 

Редакція FoodOboz розповість, які огірки не підходять для консервування. Є декілька нюансів, на які варто звернути особливу увагу.

Які огірки точно не підходять для консервування

Огірки, в яких дуже велика насіннєва камера краще використати для салатів. Але для консервування вони точно не підходять. Плоди дуже розм'якнуть від маринаду і точно не будуть хрусткими.

Зів'ялі плоди

Якщо у огірків не буде пружності – смачною консервація точно не вийде. Тому використовуй лише свіжі плоди. 

Дуже великі огірки

Великі огірки мають товсту шкірку та багато насіння. Якщо такі огірки консервувати – це не буде смачно. Для закруток обирайте плоди середнього розміру, а ще краще маленькі.

Огірки з пошкодженням

Надбиті огірки або ті, які починають псуватись, в жодному разі не можна консервувати. Є ризик розповсюдження бактерій і банка може вибухнути. Або ж, через тривале зберігання, закрутка просто зіпсується.

Огірки з гладкою шкіркою

Найсмачнішими будуть ті консервовані огірки, які мають пухирці. Це означає, що плоди будуть соковитими та пружними. Овочі з гладкою шкіркою використайте для приготування інших страв.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Консервовані огірки з гірчицею
  • Ніжинські огірки без оцту
  • Малосольні огірки з насінням гірчиці
Источник материала
Поделиться сюжетом