Ілон Маск передбачає кінець ери смартфонів, їх замінять мозкові імпланти
Ілон Маск передбачає кінець ери смартфонів, їх замінять мозкові імпланти

Ілон Маск передбачає кінець ери смартфонів, їх замінять мозкові імпланти

Ілон Маск, відомий мільярдер і винахідник, знову вразив світ своїми передбаченнями щодо майбутнього технологій. На цей раз він заявив, що вірує в повну відмову людей від смартфонів на користь мозкових імплантів.

Маск, який є засновником компаній Tesla і SpaceX, вважає, що мозкові імпланти стануть наступним кроком у розвитку інтерфейсів між людиною і технологіями. У своїх виступах і в інтерв’ю він регулярно підкреслює потенційність цієї технології та її вплив на майбутнє суспільства.

Зокрема, йдеться про технологію компанії Neuralink, якою володіє Маск. Винахід дозволяє керувати компʼютерами за допомогою думок. Відповідний твіт бізнесмен оприлюднив у своїй соцмережі X.

Обговорення цієї теми почалось з посту користувача під ніком Not Elon Musk. В цьому дописі було питання: “Чи встановили б ви інтерфейс Neuralink у свій мозок, щоб керувати своїм новим X-телефоном шляхом мислення?”. Вже справжній Ілон Маск відповів на це питання.

Він зазначив, що в майбутньому “телефонів не буде”. А замість них будуть “лише Neuralinks”. При цьому Маск своє припущення ніяк не аргументував.

Що відомо про Neuralink

Компанія Маска Neuralink займається розробкою мозкових імплантів та інших пристроїв для інтерфейсів мозок-компютер. Довгий час вони не могли розпочати випробування на людях. У лютому переший піддослідний Neuralink, 29-річний паралізований Нолан Арбо, за допомогою чіпа зумів взаємодіяти з курсором компютера, грати в прості ігри та спілкуватися в соцмережі. Але у травні система запрацювала зі збоєм.

У травні Американське Управління з санітарного нагляду США за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) надав Neuralink дозвіл імплантувати свій мозковий чіп другому добровольцю. Для цього компанія надала відомству звіт, щодо того, що стало причиною проблем з першим чіпом Telepathy та запропонувала розв’язання. Neuralink планує імплантувати свій пристрій другому пацієнту в червні.

Теги по теме
Илон Маск наука
Источник материала
Поделиться сюжетом