Intel заявляє, що досі не має справжнього виправлення своїх чіпів для настільних ПК i9
Intel заявляє, що досі не має справжнього виправлення своїх чіпів для настільних ПК i9

Intel заявляє, що досі не має справжнього виправлення своїх чіпів для настільних ПК i9

Протягом кількох місяців ігрові процесори Intel найвищого класу для настільних комп’ютерів мали дивну тенденцію час від часу призводити до збоїв у іграх — і, попри те, що ви могли бачити раніше сьогодні, Intel каже, що не має остаточного виправлення для своїх Intel Core i9 13-го та 14-го поколінь. Чіпи «Raptor Lake» і «Raptor Lake S» поки що.

«Всупереч останнім повідомленням у ЗМІ, Intel  не  підтвердила першопричину та разом зі своїми партнерами продовжує досліджувати повідомлення користувачів щодо проблем із нестабільністю розблокованих процесорів Intel Core 13-го та 14-го поколінь (K/KF/KS) для настільних комп’ютерів», — йдеться у заяві. через речника Intel Томаса Ханнафорда.

Він продовжує: «Патч мікрокоду, на який посилається у звітах преси, виправляє помилку eTVB, яку Intel виявила під час дослідження звітів про нестабільність. Хоча ця проблема потенційно сприяє нестабільності, вона не є першопричиною».

Офіційна заява Intel посилається (і частково підтверджує) на витік внутрішніх документів Intel, отриманих лабораторією Ігоря раніше сьогодні . Ці документи свідчать про те, що проблема частково полягає в тому, як чіпи Intel помилково розганяли свої власні ядра, використовуючи функцію під назвою Enhanced Thermal Velocity Boost (eTVB), навіть якщо вони повинні були знати, що працюють надто сильно, щоб це зробити.

«Основною причиною є неправильне значення в алгоритмі мікрокоду, пов’язаному з функцією eTVB», — так починався документ, що злився. Він продовжував:

Аналіз відмов (FA) процесорів K SKU 13-го та 14-го поколінь вказує на зміну мінімальної робочої напруги на уражених процесорах у результаті сукупного впливу підвищеної напруги ядра. Аналіз Intel® визначив, що підтвердженим фактором, що сприяє цій проблемі, є підвищена вхідна напруга до процесора через попередні налаштування BIOS, які дозволяють процесору працювати на турбочастотах і напругах, навіть коли процесор має високу температуру. Попередні покоління процесорів Intel® K SKU були менш чутливі до таких налаштувань через нижчу робочу напругу та частоту за замовчуванням.

Intel® просить усіх клієнтів оновити BIOS до мікрокоду 0x125 або новішої версії до 19.07.2024.

Цей мікрокод містить виправлення eTVB для проблеми, яка може дозволити процесору перейти в стан вищої продуктивності, навіть якщо температура процесора перевищує порогові значення eTVB .

Але хоча Intel підтверджує, що eTVB потенційно є частиною проблеми, очевидно, це не «основна причина» всієї проблеми.

Сподіваємося, незабаром ми отримаємо повне виправлення.

Источник материала
Поделиться сюжетом