Компанія Google додала функцію начитки тексту на сайтах у браузері Chrome
Компанія Google додала функцію начитки тексту на сайтах у браузері Chrome

Компанія Google додала функцію начитки тексту на сайтах у браузері Chrome

Функція також дозволяє прослухати тексти українською мовою.

Користувачі браузера Google Chrome на Android відтепер можуть скористатися функцією «Прослухати цю сторінку», яка начитує тексти на сторінках сайтів. Про це повідомило видання «Межа». 

Функція дозволяє прослухати текст, зокрема, українською мовою, аудіодоріжку можна перемотувати та пришвидувати. Наразі для української пропонують лише один голос, тоді як для англійської доступна низка голосів та акцентів.

Google тестує цю функцію для браузера Chrome на комп’ютерах, поки що вона не доступна всім користувачам.

Нагадаємо, у травні компанія Google на конференції Google I/0 2024 представила низку продуктів зі штучним інтелектом. Зокрема, у верхній частині пошуковика з’являтимуться резюме — «Огляди ШІ» для відповідей на складні комбіновані пошукові запити. До кінця року компанія сподівається залучити до оновленого пошуковика понад мільярд користувачів у світі.

Під час конференції Google також анонсувала функцію Gemini Live для передплатників її чатбота, що дозволятиме обрати голос для відповідей та переривати їх уточнювальними запитаннями. Також Gemini почне адаптовуватися до обраної манери спілкування.

  • Читайте також: У браузері Google Chrome автоматизували функцію безпеки паролів

Фото: браузер Chrome на смартфоні / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Google
Источник материала
Поделиться сюжетом