Мета затримує запуск AI Chatbot в Європі
Мета затримує запуск AI Chatbot в Європі

Мета затримує запуск AI Chatbot в Європі

Материнська компанія Facebook Meta Platforms Inc. відкладе запуск чат-бота Meta AI у Європі після того, як регулятори на континенті попросили компанію призупинити свій план щодо навчання своїх великих мовних моделей публікаціями користувачів там.

У понеділок Meta оголосила про свій намір розпочати навчання свого LLM під назвою Llama, використовуючи публічні публікації, створені європейськими користувачами. У п’ятницю він оновив цю заяву, зазначивши, що ці плани були відкладені на невизначений термін після того, як Ірландська комісія із захисту даних відхилила це рішення.

«Це крок назад для європейських інновацій, конкуренції в розробці штучного інтелекту та подальших затримок надання переваг штучного інтелекту людям у Європі», — написав Мета у своєму блозі. «Простіше кажучи, без включення місцевої інформації ми могли б запропонувати людям лише другосортний досвід. Це означає, що на цей час ми не можемо запустити Meta AI в Європі».

Представник Meta підтвердив, що компанія все ще планує поставляти ці продукти в Європу, але відмовився поділитися термінами, коли це станеться. На кінець 2023 року у Facebook було 308 мільйонів щоденних активних користувачів у Європі, згідно з фінансовою звітністю компанії .

Meta вкладає значні ресурси в технологію штучного інтелекту, намагаючись йти в ногу з іншими технологічними гігантами, включаючи Google Alphabet Inc., Microsoft Corp. і OpenAI. У квітні компанія представила свій останній LLM, Llama 3 , і вже пропонує свого помічника Meta AI для користувачів своїх програм у США. Великі мовні моделі — це технологія, яка лежить в основі типів генеративного штучного інтелекту, зокрема чат-ботів.

Источник материала
Поделиться сюжетом