На станцію «Академік Вернадський» удруге за червень завітав імператорський пінгвін
На станцію «Академік Вернадський» удруге за червень завітав імператорський пінгвін

На станцію «Академік Вернадський» удруге за червень завітав імператорський пінгвін

До української антарктичної дослідницької станції “Академік Вернадський” вдруге за червень завітав імператорський пінгвін.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Пінгвін роздивлявся великий паливний бак із пальмами, основний вхід, пожежний вихід біля кубриків, а також метеоґанок.

Як нагадали у НАНЦ, вперше цей птах завітав на острів Галіндез, де розташована українська станція, на початку червня. Такий візит став справжнім сюрпризом, адже імператорські пінгвіни не гніздують в районі “Вернадського”, а обирають холодніші території. Найближча їхня колонія розташована за понад 300 км від станції.

Востаннє появу імператорського пінгвіна біля станції українські полярники фіксували у грудні 2020 року.

Цього ж разу він спершу кілька днів гуляв островом, вподобавши місце біля геомагнітної обсерваторії, потім залишив Галіндез, а тепер знову повернувся.

Біологи відзначають, що це молодий пінгвін, який нещодавно полишив батьків. У такому віці для них типові поодинокі мандри, адже вони ще не беруть участі у розмноженні й активно вивчають навколишній світ.

Як додали у НАНЦ, "вже перед публікацією цього допису полярники побачили на іншому боці нашого острова ще одного великого пінгвіна. Зимівники помітили його з човна під час морського виходу, але льодова ситуація не дозволила підійти близько й визначити, що це за вид".

Ймовірно, це був або другий імператорський пінгвін, або королівський – вони трохи менші за розмірами, але теж великі і не живуть в цій місцевості (надають перевагу теплішим Субантарктичним островам).

Як повідомляв Укрінформ, українські науковці модернізували геомагнітну обсерваторію на станції “Академік Вернадський”.

Фото: Анна Соіна

Источник материала
Поделиться сюжетом