Напій №1, якого слід уникати, щоб схуднути
Напій №1, якого слід уникати, щоб схуднути

Напій №1, якого слід уникати, щоб схуднути

Щоб схуднути, почніть займатися фізичними вправами, куштуйте фрукти, овочі та цільнозернові продукти, пийте більше води... Зрештою, впроваджуючи ці здорові звички, ви почнете витісняти те, що ви робили і їли раніше.

Однак є один напій, який ви повинні негайно виключити зі свого раціону, якщо збираєтеся схуднути. Оскільки саме цей напій найбільше асоціюється з набором ваги і це газована вода, пише видання eatthis.com.

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі BMC Public Health, 20% від загальної кількості калорій, які ви споживаєте за день, повністю надходять з напоїв. Для середньостатистичної людини, яка споживає 2000 калорій на день, це приблизно 400 калорій, доданих до вашого раціону лише за рахунок напоїв. Дослідження BMC показало, що це поєднання кави та чаю (з добавками), енергетичних напоїв, фруктових соків, молока та алкоголю. Але ці напої бліднуть у порівнянні з тим, який містить найбільше калорій у вашому раціоні.

Дослідження показало, що газована вода додає до вашого раціону від 35 до 141 калорій на день, залежно від вашого віку. Не дивно, що газовану воду пов'язують із збільшенням ваги, адже вона містить приблизно 150 калорій на банку.

Насправді ці калорії абсолютно порожні, вони походять виключно з цукру. Насправді, в одній банці газованої води міститься від 35 до 61 грама цукру!

Дослідження показують, що споживання підсолоджених напоїв, таких як газована вода, сприяє збільшенню ваги як у дорослих, так і у дітей. Це особливо актуально, оскільки багато газованих напоїв містять кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Ваш організм здатен переробляти фруктозу з цього підсолоджувача лише через печінку, і він не може використовувати фруктозу для отримання енергії, як це відбувається з глюкозою. Це сприяє ще більшому збільшенню ваги, а також порушенню метаболізму.

Дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі поведінкового харчування та фізичної активності, показало, що навіть якщо учасники виконували фізичні вправи і вживали газовану воду, вони все одно набирали вагу.

Газована вода також має жахливий вплив на загальний стан здоров'я, оскільки цей напій пов'язаний з діабетом 2 типу, серцевими ускладненнями, депресією, захворюваннями печінки та ризиком передчасної смерті. Тож якщо ви любите газовану воду, вам варто серйозно замислитися над тим, щоб скоротити її споживання. Замініть газовану воду звичайною водою.

Раніше OBOZ.UA опублікував популярні святкові напої.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом