Нацбанк оголосив тривожну статистику: як змінилися витрати українців
Нацбанк оголосив тривожну статистику: як змінилися витрати українців

Нацбанк оголосив тривожну статистику: як змінилися витрати українців

У Національному банку України повідомили, що у першому кварталі 2024 року українці почали менше витрачати на покупки в магазинах. Середня сума однієї покупки в торговельних мережах склала 327 гривень.
Це менше, ніж у минулому році, коли середня витрати на покупки становили 344 гривні за операцію. Також Національний банк зафіксував зниження розміру переказів на банківські картки.

Нацбанк - фото Електронні вісті

У першому кварталі 2023 року середня сума переказу складала 2133 гривень, а у 2024-му цей показник скоротився до 1931 гривні. У той же час зросла середня сума онлайн-операцій. Якщо у 2023 році українці в середньому витрачали 541 гривню за раз на оплату товарів в інтернеті, то у 2024-му цей показник становив 460 гривень.

Дані НБУ також показують, що перекази з картки на картку становили третину від усіх операцій за сумою (32,9%) і майже десятину за кількістю (8,9%) у першому кварталі 2024 року. Оплата товарів і послуг в інтернеті склала 14,6% від усіх операцій за сумою і 14,1% за кількістю.

Гроші. Фото: Youtube

Отже, згідно з даними Національного банку, українці виявили певні зміни у своїх витратах та платіжних звичках у першому кварталі 2024 року.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що обмін старих доларів з комісією: Нацбанк роз'яснив правила

Вам буде цікаво дізнатися чому банки блокують картки за перекази: що треба знати

Источник материала
Поделиться сюжетом