Нацбанк України продовжив зниження облікової ставки
Нацбанк України продовжив зниження облікової ставки

Нацбанк України продовжив зниження облікової ставки

Правління Національного банку на черговому засіданні ухвалило рішення з 14 червня знизити облікову ставку з 13,5% до 13%, повідомила пресслужба регулятора.

«Ураховуючи все ще стримані показники інфляції, триваюче поліпшення інфляційних очікувань та баланс ризиків для подальшої інфляційної динаміки, Національний банк продовжує цикл пом’якшення процентної політики, щоб підтримати відновлення економіки», - вказується в повідомленні.

При цьому зазначається, що базовий сценарій квітневого макропрогнозу передбачав зниження облікової ставки до 13% у п.р., однак НБУ готовий адаптувати монетарну політику в разі змін балансу ризиків для інфляції та валютного ринку.

«Фундаментальний ціновий тиск внаслідок війни зберігатиметься, очікується пришвидшення інфляції в другому півріччі. Враховуючи це, НБУ спрямовуватиме свою політику на збереження помірної інфляції цього року і повернення її до цільового діапазону 5% ± 1 в.п. в наступні роки. В разі зміни балансу ризиків для інфляції та стійкості валютного ринку НБУ може переглянути прогнозну траєкторію облікової ставки», - зауважили в НБУ.

Наступне засідання правління Національного банку України з питань монетарної політики, на якому буде розглядатися можливість корегування облікової ставки, заплановано на 25 липня п.р.

Источник материала
Поделиться сюжетом