Ніколи так не робіть! Топ-10 харчових звичок, яких треба негайно позбутися
Ніколи так не робіть! Топ-10 харчових звичок, яких треба негайно позбутися

Ніколи так не робіть! Топ-10 харчових звичок, яких треба негайно позбутися

Збільшення ваги може спричинити не лише те, що ви їсте, але й те, як ви це їсте. Харчові звички —речі, які настільки вкорінені в наші розпорядки дня, що ми ледь помічаємо, що ми їх робимо, — відіграють таку ж велику роль у підтримці вашої ваги, як і продукти, які ви можете їсти.

Eat This Not That пропонує ознайомитися з 10 харчовими звичками, яких треба позбутися, щоб не набирати зайву вагу.

Ви пропускаєте прийоми їжі

У національному опитуванні 2011 року, проведеному Радою з контролю калорій, 17% американців зізналися, що пропускають їжу, щоб схуднути. Проблема в тому, що пропуск прийому їжі підвищує ймовірність ожиріння, особливо коли справа стосується сніданку. Дослідження, опубліковане в Американському епідеміологічному журналі, показало, що люди, які відмовилися від ранкового прийому їжі, мали в 4,5 рази більше шансів на ожиріння.

Ви вечеряєте після 21:00

 Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Appetite , ті, хто їсть пізно ввечері, мають більше шансів набрати вагу порівняно з тими, хто користується спеціальними стравами. Це не тому, що вони не спалюють ці калорії так швидко; це тому, що ці нічні сови, швидше за все, переїдають (після голодування з обіду) і згодом вибирають нездорову їжу з високим вмістом цукру та жиру, щоб швидко помістити їх у бурчачий животик. 

Ви тримаєте нездорову їжу на виду

Наші домівки наповнені прихованими харчовими пастками, і просто усвідомлення чогось такого простого, як розмір миски, може вплинути на те, скільки ви їсте. Наприклад, дослідження, проведене в нью-йоркському офісі Google, показало, що розміщення M&M у непрозорих контейнерах на відміну від скляних і виділення здоровіших закусок на більш помітне місце на полицях скоротило споживання цукерок на 3,1 мільйона калорій лише за сім тижнів. 

Ви їсте занадто швидко

Якщо ваше тіло має один серйозний недолік, то це він: потрібно 20 хвилин, щоб ваш шлунок повідомив вашому мозку, що йому досить. Дослідження, опубліковане в журналі Американської дієтологічної асоціації, показало, що ті, хто повільно їсть, споживають на 66 калорій менше за один прийом їжі, але порівняно зі своїми однолітками, які їдять швидко, вони відчувають, що з’їли більше. 

Ви занадто себе обмежуєте

Це рецепт катастрофи. Коли ви відчуваєте, що час від часу не можете насолодитися чимось поблажливим, у вас може виникнути тяга, яку важко ігнорувати. Тож насолоджуйтеся їжею, на яку ви дивилися, якщо це не обманні страви, які ніколи не варті того, на думку експерта .

Ви їсте за робочим столом

 Обід за робочим столом не принесе жодної користі вашій талії. Проблема в тому, що ви їсте розсіяно, через що ви можете споживати на 50% більше калорій, ніж планувалося, згідно з оглядом 2013 року в American Journal of Clinical Nutrition . Натомість візьміть хвилинку з роботи та повечеряйте в кімнаті відпочинку, у сусідньому парку чи навіть у ресторані.

Ви завжи замовляєте комбіновану їжу

Дослідження, опубліковане в Journal of Public Policy & Marketing, показує, що порівняно з замовленням по меню, ви отримуєте сотню або більше зайвих калорій, обираючи "комбіновану" їжу. Тому що, коли ви замовляєте продукти разом, ви, ймовірно, купите більше їжі, ніж хочете.

Ви їсте, коли нервуєтеся

Це може призвести до хронічно підвищеного рівня кортизолу, що спричинить проблеми зі сном та імунітетом, порушення рівня цукру в крові та збільшення ваги. 

Ви їсте під час перегляду телевізора

Дослідження Університету Вермонта показало, що учасники із зайвою вагою, які скоротили час перегляду телевізора лише на 50%, спалювали в середньому додатково 119 калорій на день.

Ви виключаєте цілі групи продуктів одночасно

Якщо ви щойно перейшли до палео або низьковуглеводної дієти, будьте обережні! Часто дієти, які виключають цілі групи продуктів, не забезпечують збалансованості та поміркованості, необхідних для дотримання плану здорового харчування протягом усього життя. Крім того, ті, хто дотримується цих планів на дієті, можуть бути схильні до потенційно небезпечного дефіциту поживних речовин . Або вам може просто набриднути ваш обмежений план, і ви згодом переїсте.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що можна їсти, а чого варто уникати при кето-дієті. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом