Окупанти активізувалися на Харківському напрямку, на Покровському не зменшують темпу наступу – Генштаб
Окупанти активізувалися на Харківському напрямку, на Покровському не зменшують темпу наступу – Генштаб

Окупанти активізувалися на Харківському напрямку, на Покровському не зменшують темпу наступу – Генштаб

У понеділок, 17 червня, найбільша активність військ РФ фіксується на Покровському напрямку. Сили оборони роблять все для недопущення просування ворога в глибину території України. Крім того, окупанти дещо активізувалися на Харківському напрямку.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних сил України на 13:00 понеділка. Як зазначається, протягом поточної доби кількість бойових зіткнень на фронті збільшилася до 52.

На Харківському напрямку окупанти дещо активізувалися, інформували в Генштабі. Там відбулося чотири бойових зіткнення в районі Вовчанська. Ситуація динамічна.

Противник намагається потіснити українські підрозділи із зайнятих позицій за підтримки авіації. Скинув на місто два КАБи. Ще трьома КАБами ворог вдарив по району Липців та однією – неподалік Захарівки. Авіаударів завдає з повітряного простору РФ, з боку Бєлгорода та Шебекіного.

На Куп’янському напрямку воїни Сил оборони відбили чотири атаки, ще одна триває. Бої відбулися біля Піщаного, Греківки та Макіївки. Окупанти зазнають втрат, дані уточнюються, зазначили в Генштабі.

На Сіверському напрямку з початку доби противник намагається прорвати оборону в районах Іванодар’ївки та Роздолівки, де точаться бої. Атаку біля села Виїмка відбито.

На Покровському напрямку противник не зменшує інтенсивності наступальних дій. Концентрує зусилля в районах Новоолександрівки та Євгенівки, де на цей час продовжуються бої у восьми локаціях. Загалом на цьому напрямку сьогодні вже відбулося 20 атак.

На Курахівському напрямку теж точаться бої. З початку доби поблизу Георгіївки, Парасков’ївки та Красногорівки зафіксовано п’ять протистоянь. Біля останньої одне ще триває.

На Времівському напрямку загарбники намагалися безуспішно штурмувати ЗСУ біля Старомайорського.

На Придніпровському напрямку ворог один раз атакував українських захисників на лівобережжі Дніпра, успіху не мав.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, заявили в Генштабі.

Источник материала
Поделиться сюжетом