Міноборони РФ упіймали на брехні про «перемоги» на фронті - ISW
Міноборони РФ упіймали на брехні про «перемоги» на фронті - ISW

Міноборони РФ упіймали на брехні про «перемоги» на фронті - ISW

Російські військові блогери розкритикували повідомлення міністерства оборони РФ від 16 червня про те, що російські війська захопили Загірне – село на південний захід від Гуляйполя Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Як зауважив один із російських оглядачів, українські війська відійшли із Загірного ще у 2023 році.

На інтерактивних картах, що їх український інформаційний ресурс DeepState оновив учора, 16 червня, о 23.37, можна розгледіти, що Загірне й справді перебуває на окупованих територіях. Питання лише у тому, відколи.

Сенс свіжої заяви міноборони РФ може полягати в тому, що особливості рельєфу в цьому районі не дозволяли російським військам створити надійний плацдарм у цьому населеному пункті донедавна.

Втім, таке пояснення влаштувало не всіх російських блогерів. Один із них розкритикував оборонне відомство РФ та нового міністра оборони Андрія Бєлоусова за те, що вони вигадують історії успіху на фронті, щоб прикрити реальну відсутність значущих перемог.

Як повідомлялося, на думку аналітиків ISW, російський диктатор Володимир Путін не зацікавлений та навряд чи буде зацікавлений у найближчому майбутньому в справжніх переговорах про мир в Україні.

Фото ілюстративне

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader