Шекспірівський фестиваль є чудовим майданчиком для комунікації - Карандєєв
Шекспірівський фестиваль є чудовим майданчиком для комунікації - Карандєєв

Шекспірівський фестиваль є чудовим майданчиком для комунікації - Карандєєв

Український шекспірівський фестиваль, який відкрили в Івано-Франківську, є чудовим майданчиком для комунікації.

Про це в Івано-Франківську сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо очікувань від першого Шекспірівського фестивалю.

«Цей фестиваль є чудовим майданчиком для комунікації, навіть в умовах війни… Сьогодні є гості, які принесли частину своїх культур, традицій і запозичать теж українську ментальність, яка в оригінальній шекспірівській формі знайде відображення на сцені», - зазначив Карандєєв.

За його словами, сам він уперше познайомився з творами Шекспіра понад 30 років тому, коли студентом зіграв роль Фердинанда у п’єсі «Буря».

«Це було велике випробування, складно…, але це було значимо для мене, бо Шекспір для мене є частиною власного усвідомлення ролі мистецтва в житті людини», - додав Карандєєв.

Нині він вдячний уряду Великої Британії за величезну підтримку в частині економічної та гуманітарної співпраці. А ще вважає, що багато шекспірівських прочитань є важливими і актуальними для обговорення в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на Український шекспірівський фестиваль приїдуть театри Молдови, Польщі та Італії.

Фото: МКІП

Теги по теме
Ивано-Франковск Фестиваль
Источник материала
Поделиться сюжетом