Солодкі вареники з полуницею: на чому приготувати пухке та еластичне тісто
Солодкі вареники з полуницею: на чому приготувати пухке та еластичне тісто

Солодкі вареники з полуницею: на чому приготувати пухке та еластичне тісто

Для того, щоб приготувати пухкі вареники, вам не знадобляться дріжджі. Значно зручніше та дієвіше  буде використати кефір – тісто точно вийде вдалим. А для начинки можна використати сезонну полуницю. 

Ідея приготування пухких вареників з полуницею з тіста на кефірі опублікована на сторінці фудблогерки Наталії Жук (nataliia zhuk cooking) в Instagram. Варити вироби потрібно на парі.

Інгредієнти для тіста:

  • кефір кімнатної температури – 250 г
  • дрібка солі
  • сода – 1 ч.л.
  • борошно – 300 г +30 г на присипку в процесі приготування

Інгредієнти для начинки:

  • полуниця – 200 г
  • цукор – 2 ст.л.
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • вершкове масло для змащування
  • мед або цукор

Спосіб приготування:

1. В миску налити 250 г кефіру.

2. Додати дрібку солі та чайну ложку соди, перемішати.

3. Всипати приблизно 300 г борошна.

4.Замішати тісто.

5. Накрити та залишити на 5-10 хвилин відпочити.

6. Нарізати полуницю.

7. Окремо змішати цукор та кукурудзяний крохмаль.

8. Тісто поділити на дві частини та розкотити, але не дуже тонко, щоб не витік сік.

9. Вичавити кружечки, викласти начинку, посипати цукром з крохмалем та добре защіпити краї.

10. В каструлю налити 1/3 води.

11. Покласти мокру марлю та добре зав’язати її.

12. Довести до кипіння та викласти вареники, накрити кришкою та готувати 6 хвилин.

13. Готові вареники змастити вершковим маслом.

14. Полити медом або посипати цукром.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Вареники з сиром
  • Вареники з капустою
  • Вареники з вишнею
Источник материала
Поделиться сюжетом