SpaceX показала компактну супутникову антену Starlink Mini
SpaceX показала компактну супутникову антену Starlink Mini

SpaceX показала компактну супутникову антену Starlink Mini

SpaceX вперше представила офіційні зображення супутникової антени Starlink Mini, яка стане доступна клієнтам через кілька місяців. Компанія випустила оновлення програми Starlink, в якій представлена ​​інформація про майбутній продукт. Прикріплені зображення підтверджують, що новинка стане компактнішою версією стандартної супутникової «тарілки» Starlink V4. За інформацією FCC, Mini Dish за розмірами можна порівняти з Apple MacBook.

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) прокоментував ситуацію, написавши в соціальній мережі X: «Я щойно встановив її [антену Starlink Mini] прямо зараз і пишу цю посаду через космос. Потрібно [на установку] менше 5 хвилин. Легко переноситься у рюкзаку. Цей продукт змінить світ».

В іншому повідомленні Маск пообіцяв, що Starlink Mini буде коштувати «приблизно вдвічі дешевше за стандартну тарілку», що передбачає ціну від $250 до $300. У США компанія зараз продає більшу стандартну антену Starlink V4 за $499.

За твердженням Маска, Starlink Mini забезпечує швидкість завантаження 100 Мбіт/с і швидкість вивантаження 11,5 Мбіт/с при відносно низькій затримці 23 мілісекунди. Новинка працює повільніше в порівнянні зі стандартною антеною Starlink V4, але її швидкості достатньо для задоволення повсякденних потреб в інтернеті, включаючи потокову передачу 4K.

SpaceX готується запропонувати міні-антену «в окремих районах за кілька місяців». За словами Маска, «Mini може стати чудовим недорогим варіантом хорошого резервного підключення до інтернету, якщо провідна лінія вийде з ладу».

Клієнтська база SpaceX для Starlink минулого місяця досягла 3 мільйонів користувачів і новий продукт може зацікавити багатьох із них. Ключове питання полягає у розмірі щомісячної плати, яку встановить SpaceX, особливо якщо антена буде використовуватись як тимчасове рішення. Нині багато користувачів США за тарифом Starlink для резидентів платять $120 на місяць.

Источник материала
Поделиться сюжетом