Українська філія Rheinmetall робить більше, ніж анонсувалося: що показав репортаж Bild
Українська філія Rheinmetall робить більше, ніж анонсувалося: що показав репортаж Bild

Українська філія Rheinmetall робить більше, ніж анонсувалося: що показав репортаж Bild

Планувалося, що на першому етапі завод буде ремонтувати тільки БМП Marder, але вже зараз він почав обслуговувати і танки Leopard 1.

Німецький оборонний гігант Rheinmetall вже відкрив підприємство в Україні. Видання Bild показало кадри з виробництва компанії.

На заході України вже працює німецьке підприємство, де відбувається ремонт танків Leopard 1 та БМП Marder, які є на озброєнні ЗСУ. Гендиректор Rheinmetall Landsystem GmbH Бьорн Бернхард каже, що українські військові передають позитивні відгуки порівняно з іншими західними БМП.

Найчастіше Marder прибувають з пошкодженнями від підриву на міні
Фото: Bild

"Машини дуже добре себе зарекомендували й врятували багато життів українських солдатів, оскільки бронювання Marder значно переважає броню старих радянських моделей", — заявив Маркус Фабер, експерт Вільної демократичної партії з питань оборони.

Важливо Нова епоха для Leopard 2. Конгломерат KNDS представив танк з безекіпажною баштою

Наразі більшість Marder, які надходять на завод, були уражені підривами на мінах. Якщо пошкодження стосуються тільки ходової, то відновити бойову машини піхоти можна за три тижні. Зазначається, що розташування Rheinmetall в Україні тримається в секреті, бо Бернхард розуміє, що вони — стратегічна ціль для президента РФ Путіна.

Обслуговування БМП Marder 1A3
Фото: Bild

Надалі планується організувати ремонт та обслуговування танка Leopard 2 і інших західних машин.

Варто зауважити, що у пресрелізі Rheinmetall від 11 червня вказувалося, що на першому етапі завод в Україні ремонтуватиме тільки БМП Marder. Однак в репортажі Bild показали і Leopard 1 на обслуговуванні. Ремонтувати танки планувалося на пізнішому етапі, що може свідчити про швидкий темп розвитку підприємства.

Надалі Rheinmetall планує ремонтувати новіші західні танки
Фото: Bild

Нагадаємо, 12 червня Rheinmetall представив гібридну зенітку на базі Leopard 2 з баштою від Skyranger.

Фокус розбирався, чим займеться Rheinmetall в Україні, і як його захистити від російських ударів.

Источник материала
Поделиться сюжетом