В Одесі на бізнес-заході стався мовний скандал, організатор вибачився
В Одесі на бізнес-заході стався мовний скандал, організатор вибачився

В Одесі на бізнес-заході стався мовний скандал, організатор вибачився

В Одесі в суботу, 15 червня, стався мовний скандал на бізнес-заході "Вечір нетворкінгу". Дівчину, яка просила перейти на державну мову, вивели із залу.

Організатор заходу проводив виступ російською мовою. Одна з учасниць, відома одеська туристична блогерка Юлія Карабаджак попросила перейти на державну мову.

"Мені зручніше так. Давайте без цього... Якщо ви не розумієте, я не тримаю вас тут і не змушую слухати", - відповів ведучий.

Дівчина запитала, чи буде в такому разі перекладач. Зрештою дівчину вивели із залу, "оскільки вона зриває захід". Варто зазначити, що на екрані презентація відбувалася українською мовою.

На подію відреагував Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

"Цькувати за мову і виганяти з публічної події - це і предмет уваги правоохоронних органів. Реакція буде жорсткою. Порушники будуть покарані. Нікому не дозволено такі грубі зловживання по відношенню до громадян України, - написав Кремінь.

Пізніше організатор події Віталій Ступаєнко в присутності одеського активіста Дем'яна Ганула записав вибачення. Організатор вибачився, що вивів Юлію із заходу.

Раніше повідомлялось, що поліцейські затримали пенсіонерів, які напали на волонтерку в Оболонському районі Києва за те, що вона говорила українською мовою.

Источник материала
Поделиться сюжетом