В Україну доставили другу партію вакцини проти дифтерії та правця для безоплатних щеплень
В Україну доставили другу партію вакцини проти дифтерії та правця для безоплатних щеплень

В Україну доставили другу партію вакцини проти дифтерії та правця для безоплатних щеплень

В Україну доставили понад 18 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Вакцину проти дифтерії та правця (АДП-М) зі зменшеним вмістом антигену на запит Міністерства охорони здоров’я України придбало державне підприємство «Медичні закупівлі України». Першу партію вакцини — 1 039 500 доз — доставили в Україну у лютому 2024 року. Тепер надійшла друга партія — 18 300 доз. Наразі вакцина доставлена на склад Медичних закупівель України та буде розподілена згідно з потребами до регіонів країни", - йдеться у повідомленні.

Вакцинапризначена для проведення безоплатних щеплень за календарем профілактичних щеплень проти дифтерії та правця (АДП-М), препарат містить очищені правцевий та дифтерійний анатоксини. Щеплення для профілактики дифтерії та правця вакциною АДП-М (зі зменшеним вмістом дифтерійного та правцевого антигенів) роблять у 16 років та під час ревакцинації дорослих.

Як зазначають у міністерстві, дифтерія та правець можуть мати серйозні наслідки для здоровʼя, особливо в умовах війни, коли доступ до медичної допомоги обмежений.

Вакцинація проти дифтерії та правця входить до Національного календаря профілактичних щеплень як для дітей, так і для дорослих, і є безоплатною.

Діти мають отримати щеплення проти дифтерії, правця та кашлюка у 2, 4, 6 та 18 місяців, потім від дифтерії та правця - у 6 та 16 років.

Дорослі мають вакцинуватися від дифтерії та правця кожні 10 років, починаючи з 16 років.

Як зазначають в МОЗ, якщо графік вакцинації порушено (пропустили якесь зі щеплень), не потрібно розпочинати курс імунізації спочатку. Проте вкрай важливо надолужити пропущені щеплення якомога швидше незалежно від того, скільки минуло часу. Тож зверніться до терапевта, сімейного лікаря чи педіатра — спеціаліст допоможе вам скласти індивідуальний графік щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ анонсувало початок проведення влітку 2024 року кампанії наздоганяючої вакцинації проти дифтерії та правця як серед дітей, так і серед дорослих.

Теги по теме
Вакцина Министерство здравоохранения
Источник материала
Поделиться сюжетом