Китай продовжує постачати в Росію компоненти для ВПК - Білий дім
Китай продовжує постачати в Росію компоненти для ВПК - Білий дім

Китай продовжує постачати в Росію компоненти для ВПК - Білий дім

Китайські компанії продовжують постачання в РФ продукції, в тому числі, мікроелектроніку, яку російська сторона використовує для посилення своїх військових можливостей.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (китайська сторона – ред.) продовжують постачати компоненти для військового обладнання та систем озброєння (в Росію – ред.)», - зазначив представник адміністрації США.

Він уточнив, що ці поставки включають, зокрема, мікроелектроніку. За його словами, це допомагає врятувати від розвалу російську оборонно-промислову базу.

Представник Білого дому також зауважив, що американська сторона висловила свої занепокоєння китайцям. Крім того, він зазначив, що обмеження можливостей Росії виробляти зброю залишається одним із основних питань, над якими працює американська адміністрація.

«Ми багато зробили, щоби притягти Путіна до відповідальності. Це означає, що деякі з китайських компаній покарано за підтримку, яку вони надають російській оборонно-промисловій базі»,- зауважив представник Білого дому.

Він також підкреслив, що робота на цьому напрямі продовжується.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США та інші країни G7 оголосили про введення розширеного пакету санкцій проти Росії та інших країн, які докладають зусиль, щоби підживити російську воєнну машину.

Источник материала
Поделиться сюжетом