10 популярних туристичних напрямків Європи, які місцеві мешканці назвали "найгіршими містами для життя"
10 популярних туристичних напрямків Європи, які місцеві мешканці назвали "найгіршими містами для життя"

10 популярних туристичних напрямків Європи, які місцеві мешканці назвали "найгіршими містами для життя"

Масштабне дослідження, проведене Європейською комісією, попросило жителів з усього континенту оцінити своє місто на основі таких важливих факторів, як житло, зелені насадження та охорона здоров’я. Хоча майже дев’ять із десяти європейців були задоволені своїм життям, деякі регіони все ж відрізнилися.

Найменш щасливі мешканці Європи були в популярному туристичному напрямку. Про це повідомляє Express.

10. Подгоріца, Чорногорія

Подгориця, столиця Чорногорії, посідає 10-те місце. Незважаючи на те, що за останні роки чарівне узбережжя бачило чимало туристів, столиця не користується таким попитом. Менше половини жителів Подгориці вважають, що місто є хорошим місцем для проживання ЛГБТ+, тоді як 22% людей повідомили про почуття самотності.

9. Мішкольц, Угорщина

Мішкольц – промислове місто на північному сході Угорщини та четвертий за величиною мегаполіс країни. Менше половини жителів Мішкольца повідомили, що почуваються в безпеці, гуляючи поодинці вночі, тоді як менше чверті людей вважають, що там легко знайти хорошу роботу. Мешканців також не вразила сфера охорони здоров’я.

8. Скоп'є, Північна Македонія

Скоп’є, столиця Північної Македонії, має одних з найменш задоволених мешканців. Лише 13% людей вважають, що якість їхнього життя покращилася за останні п’ять років. Менше 40% жителів вважають, що людям у їхньому місті можна довіряти.

7. Рим, Італія

Рим займає сьому сходинку рейтингу, незважаючи на те, що це однне із провідних місць для відпочинку в Європі. Лише три відсотки людей відчули, що якість їхнього життя покращилася за останні п’ять років у столиці Італії. Менше половини мешканців вважають Рим хорошим місцем для проживання літніх людей.

6. Белград, Сербія

Лише 38% жителів столиці Сербії вважають, що своїм співмешканцям можна довіряти. Близько 60% людей були задоволені своєю роботою, тоді як громадський транспорт позитивно оцінили менше половини місцевих.

5. Неаполь, Італія

Неаполь став другим італійським містом, яке потрапило до списку за низьким рівнем задоволеності життям. Незважаючи на те, що місто користується популярністю серед туристів, усього 66% жителів сказали, що щасливі жити в ньому. Лише 58% людей вважають, що це гарне місце для проживання молодих сімей, тоді як менше половини жителів відчували себе безпечно, гуляючи вночі.

4. Тирана, Албанія

Столиця Албанії була одним із найгірших місць для життя в Європі: лише 66% людей сказали, що щасливі жити там. Менше 30% людей вважали Тірану хорошим місцем для проживання ЛГБТ+, тоді як менше 40% опитаних думають, що в місті достатньо зелених насаджень.

3. Стамбул, Туреччина 

Менше 40% мешканців Стамбула вважають турецьке місто хорошим місцем для літнього життя, тоді як менше половини почуваються безпечно, гуляючи вночі на самоті. Лише 27% людей вважають, що іншим жителям міста можна довіряти, і лише кожен 10 вважає, що тут можна знайти хороше та доступне житло легко. 

2. Афіни, Греція

Це провідний туристичний напрямок, але жителі Афін є одними з найменш задоволених людей у ​​Європі. Трохи більше 20% мешканців вважають, що в грецькій столиці легко знайти хорошу роботу. Менше 40% людей були задоволені громадськими просторами міста. Місцеві також були обурені рівнем забруднення.

1. Палермо, Італія

Палермо, столиця Сицилії, офіційно мала найменш щасливих жителів у Європі. Лише 62% людей повідомили, що задоволені життям у Палермо, і лише чотири відсотки вважали, що в місті можна отримати хорошу роботу. Люди також вважають, що місто надто шумне, тоді як лише шість відсотків думають, що воно чисте. Незважаючи на це, прибережне місто є надзвичайно популярним серед туристів.

Раніше OBOZ.UA писав про топ-5 найвідвідуваніших столиць Європи у 2024 році.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом