2 несподівані помилки під час приготування яєчні: їх припускаються майже всі
2 несподівані помилки під час приготування яєчні: їх припускаються майже всі

2 несподівані помилки під час приготування яєчні: їх припускаються майже всі

Іноді навіть досвідчені кухарі припускаються кількох помилок під час роботи на кухні. Тож перед тим, як смажити яйця з помідорами чи іншими добавками, подумайте, чи ви знаєте, яких помилок ніколи не можна припускатися.

Чи можна смажити яйця на вершковому маслі

Звісно ж, кожна людина думає, що знає рецепт смажених яєць, адже технологія цієї страви надзвичайно проста: потрібно додати олію на пательню (або ж покласти у випадку вершкового масла), а потім розбити яйця і готувати, як заманеться.

Втім, експерти переконані, що домашні кулінари можуть робити відразу кілька помилок. І перша з них – це використання надто великої кількості олії, адже насправді її потрібно всього кілька крапель. Варто пам'ятати, що олія використовується для змащення сковороди, і вона має вкривати дно дуже тонким шаром.

Друга помилка – використання вершкового масла. А ось це робити зовсім не радять. Річ у тому, що яйця самі собою містять досить багато білків та жирів, і в тандемі з вершковим маслом, яке є жирним продуктом, яєчня може стати досить важкою для шлунка.

Тож використовуйте тільки рослинну олію для смаження та додавайте її мінімальну кількість. А якщо ви смажите на антипригарній сковороді, то можна обійтися і взагалі без олії.

Яєчня на сковорідці
Яєчню потрібно смажити правильно / Фото Pexels

Скільки смажити яйця та які додавати інгредієнти

Чимало людей вважають, що додавання бекону до яєчні робить її тільки смачнішою. А для поживного сніданку потрібно додати й помідори, зелень чи хліб. І якщо зелень і справді корисна й потрібна, то з беконом історія зовсім інша.

Якщо ви полюбляєте ковбасу, сосиски чи бекон, варто пам'ятати про те, що вони можуть сильно "обтяжити" страву, а не додати їй користі.

Ще одна важлива деталь – а скільки часу потрібно смажити яйця? Якщо ви будете тримати її на пательні надто довго, тоді олія може окислитися та почати горіти, а ця хімічна реакція може призвести до проблем із травленням.

Источник материала
loader
loader