Байден і Столтенберг обговорили підтримку України
Байден і Столтенберг обговорили підтримку України

Байден і Столтенберг обговорили підтримку України

Президент США Джо Байден прийняв у понеділок у Білому домі Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, обговоривши підготовку до 75-го ювілейного саміту НАТО в Вашингтоні, підтримку України та інші питання глобальної безпеки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами зустрічі двох лідерів, передає Укрінформ.

«Президент привітав кроки, які вживають союзники по НАТО для підтримки України, а також поглиблення партнерства, зокрема в Індо-Тихоокеанському регіоні», - зазначається в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили прогрес щодо виділення країнами-членами Альянсу видатків на оборону.

Водночас, як зазначив перед зустріччю в понеділок радник Білого дому Джон Кірбі в контексті перспектив євроатлантичної інтеграції України, президент США Джо Байден «вважає, що майбутнє України – в НАТО». Він зауважив, що ухвалення членства України в Альянсі – це питання, яке потребує консенсусу серед усіх країн-членів, а також виконання майбутнім членом стандартних вимог для приєднання до Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО у Вашингтоні мають погодити довгострокову військову допомогу для України на рівні, що був досягнутий з початку російського вторгнення. З 2022 року Україна отримувала від країн Альянсу військове обладнання на суму до 40 мільярдів євро щорічно.

Теги по теме
Украина Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом