Чим удобрювати капусту в червні: найефективніші та перевірені способи
Чим удобрювати капусту в червні: найефективніші та перевірені способи

Чим удобрювати капусту в червні: найефективніші та перевірені способи

Кальцій, що міститься в підживленні, позитивно впливає на розвиток стебла, листя та кореневої системи капусти, а також запобігає можливим хворобам, спричиненим неправильним балансом кислотності ґрунту. Детальніше про підживлення капустирозповідає автор відео на Ютуб-каналі.

Підживлення робиться на основі 10 літрів води, столової ложки кальцієвої селітри і півтори ложки селітри аміачної. Важливо також стежити за вологістю грунту перед підживленням, щоб коріння рослин було добре зволожене.

Якщо ви вважаєте за краще не використовувати мінеральні добрива, то можна розвести 0,5 л рідкого коров'яку в 10 л води і полити цим рослини.

Друге підживлення роблять через 15 днів після першого. Для неї можна використовувати різні добрива.

Третє і четверте підживлення роблять для середніх і пізніх сортів через 10 днів після другого підживлення. Для третього підживлення потрібен фосфор, який сприяє формуванню великих та щільних качанів. Можна використовувати настій коров'яку на воді (в співвідношенні 1:10) + 1 столову ложку суперфосфату та 1 чайну ложку будь-якого калійного добрива.

Четверте підживлення можна зробити з використанням зольного розчину: залийте 1 склянку золи 1 л води, наполягайте 3-4 дні, потім розведіть 0,5 літра настою на кожні 10 л води.

Зола вважається одним із найкращих добрив для капусти, також вона допомагає боротися зі шкідниками. Рекомендується обприскувати капустяне листя золою раз на тиждень – краще це робити після поливу, дощу або вранці.

Останні новини України:

Колорадський жук зникне: що посадити на городі для відлякування шкідника.

Урожай огірків буде ще більшим: що можна посадити поряд.

Виросте соковита та хрумка: чим підгодувати капусту після висадки у відкритий ґрунт.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом