Щоб завершити війну в Україні, за столом переговорів має бути Росія, — нардеп
Щоб завершити війну в Україні, за столом переговорів має бути Росія, — нардеп

Щоб завершити війну в Україні, за столом переговорів має бути Росія, — нардеп

За словами голови парламентського підкомітету з енергетичної безпеки Вікторії Гриб, війна закінчиться мирними переговорами. Коли й на яких умовах — інше питання.

Умовою завершення війни має бути присутність за столом переговорів російської делегації. Про це в ефірі Новини.LIVE повідомила голова підкомітету ВР з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб.

Важливо Арахамія пояснив, чому не шкодує, що переговори з РФ у Стамбулі зупинилися (відео)

За її словами, що раніше відкриється такий дипломатичний шлях, то буде краще. Однак при цьому потрібні й "важелі" впливу.

"Усі розуміють, що війна не може так закінчитися. Вона закінчиться переговорами. Коли вони будуть, на яких умовах — уже інше питання", — пояснила Гриб.

Голова підкомітету ВР з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб

При цьому вона зазначила, що не вважає переговори капітуляцією. Україні доводиться боротися за збереження держави, тому потрібно зробити все можливе для захисту жителів країни, пояснила вона.

"Якщо ми хочемо зупинити війну, якщо хочемо зберегти наші території, то я погоджуюся з нашими партнерами: потрібно, щоб Росія була за столом переговорів", — сказала представниця підкомітету з енергетичної безпеки.

Мирні переговори з РФ: позиція України

Під час саміту, що завершився у Швейцарії, президент України Володимир Зеленський також заявив, що президент РФ Володимир Путін "може говорити що завгодно, навіть про заморожений конфлікт", який все ж таки не влаштовує Україну.

Нагадаємо, що за підсумками саміту у Швейцарії було підписано підсумкову декларацію. З 93-х країн комюніке підтримали 80. Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія може вже завтра почати мирні переговори, для чого потрібно вивести війська з територій України.

Також повідомлялося, що 15 червняКитай закликав Україну і РФ піти на поступки. У Пекіні підкреслили, що Піднебесна не причетна до української кризи й не вважається стороною конфлікту. Торгівля ж із РФ відповідає всім міжнародним правилам, вважають у КНР.

Источник материала
Поделиться сюжетом