ФРН, Данія та Угорщина домовилися про спільні закупівлі ППО Skyranger
ФРН, Данія та Угорщина домовилися про спільні закупівлі ППО Skyranger

ФРН, Данія та Угорщина домовилися про спільні закупівлі ППО Skyranger

ФРН, Данія та Угорщина підписали в Парижі протокол про наміри щодо спільної закупівлі баштової системи протиповітряної оборони Skyranger у рамках Європейської ініціативи Sky Shield - ESSI.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони ФРН.

Підписання протоколу відбулося під час виставки Eurosatory.

Skyrangers середньої та малої дальності закуповуватимуться у німецької компанії Rheinmetall. Перший прототип планується відправити до Бундесверу наприкінці цього року.

Зазначається, що баштову систему можна гнучко інтегрувати на різні платформи, наприклад, в автомобілі піхоти Boxer. Саме це планує зробити Німеччина. Натомість Угорщина хоче Skyranger на базі своєї нової бойової машини піхоти Lynx, а Данія - на базі колісного танка Piranha, попри всі поточні проблеми з країною-постачальником Швейцарією, яка заборонила Данії експортувати піраній в Україну.

Як повідомлялось, компанія Rheinmetal заявила про намір передати Українї Skyranger на базі основного бойового танка Leopard 1.

На виставці в Парижі Rheinmetall продемонстрував башту Skyranger 35 на шасі танка Leopard 2 як тактичну зенітну систему. Також уперше представлені Lynx KF41 Skyranger 30 і зенітний колісний танк Boxer Skyranger 30.

Skyranger 30 — баштова система протиповітряної оборони малого радіусу дії, розроблена Rheinmetall Air Defense AG, вперше представлена ​​в березні 2021 року. Її завдання - забезпечення наземних підрозділів мобільною системою, здатною вражати літаки, безпілотники, боєприпаси, що перебувають у повітрі, крилаті ракети.

Sky Shield, ініційована Німеччиною в серпні 2022 року на тлі повномасштабної війни РФ проти України, є проєктом з розбудови наземної інтегрованої системи протиповітряної оборони Європи, яка включає засоби боротьби з балістичними ракетами. Станом на зараз до ініціативи долучилися 22 держави.

Eurosatory – найбільша міжнародна виставка наземної та наземно-повітряної оборони та безпеки, яка проводиться кожні два роки у виставковому центрі Paris-Nord Villepinte, Париж, Франція. Цього року вона проходить 17-21 червня.

Фото: ALT

Теги по теме
Германия Венгрия
Источник материала
loader
loader