Як швидше схуднути під час ходьби? Американські вчені запропонували новий спосіб
Як швидше схуднути під час ходьби? Американські вчені запропонували новий спосіб

Як швидше схуднути під час ходьби? Американські вчені запропонували новий спосіб

Ходіння нерівномірним кроком допомагає витратити більше калорій, ніж звичайне. Про це йдеться у публікації Daily Mail із посиланням на дослідження учених Університету штату Массачусетс Амгерст.

«Робити 10 тис. кроків на день є популярною фітнесметою для мільйонів людей по всьому світу. Проте є ще дещо, що зможе зробити процес спалювання калорій максимально ефективним і досягти схуднення», – пише Daily Mail.

Добровольців із середнім віком 24 роки та середньою вагою 70,5 кг попросили протягом п'яти хвилин походити по біговій доріжці. У цей час спеціальна система записувала їхню середню довжину кроку. Потім учасників попросили міняти довжину кроку ще протягом п'яти хвилин ходьби. Довжина кроку стала відрізнятися на 5-10% від звичайної (як у більшу, так і меншу сторону). Витрату енергії оцінювали за обсягом  вуглекислого газу під час видиху.

«Наші дані свідчать про те, що збільшення варіативності довжини кроку на 2,7 % збільшить метаболічні витрати на ходьбу на 1,7%», – стверджують вчені.  

Аналіз руху 18 здорових дорослих показав, що за кожен відсоток збільшення варіабельності кроку витрата енергії зростає на 0,7%. Зміни були невеликі, але виразні. Результати показали, що нерівні кроки «відіграють скромну, хоча й значну роль» у метаболічних витратах під час ходьби, стверджують експерти. 

Співавтор дослідження експерт з фізіології фізичних вправ з Університету штату Массачусетс Амгерст Адам Гріммітт, сказав: «Я думаю, було б справедливо припустити, що більш часті та більші варіації довжини кроку підвищать швидкість метаболізму під час ходьби».

Вчені вважають, що людям доводиться задіяти більше м'язів, щоб підтримувати стабільність під час переходу від короткого кроку до довгого і навпаки. Через це й зростає витрата калорій. Результати можуть означати, що людям похилого віку (особливо з неврологічними захворюваннями) може знадобитися більше калорій для ходьби.

«Майбутні дослідження мають кількісно визначити точність розміщення стопи та активність м’язів у аналогічних  дослідженнях», – підкреслило видання. 

До слова, впровадження регулярної прогулянки в щоденний розклад дає можливість відчути приємні моменти, насолодитися природою та фізичною активністю. Прогулянки можуть відігравати ключову роль у процесі схуднення. Видання Eat This Not That розглядає щоденні прогулянки як метод зниження рівня води в організмі й пояснює ключові моменти.

Регулярна прогулянка може стати важливим компонентом вашої стратегії схуднення та в підтримці загального здоров’я, вважає доктор Емі Лі, керівник відділу харчування Nucific. Перш за все, це сприяє фізичному здоров’ю, допомагаючи зменшити калорії, а також знижуючи рівень стресу і покращуючи настрій завдяки виділенню ендорфінів – гормонів «гарного самопочуття».

Источник материала
Поделиться сюжетом