Ютуб тестує додавання нотаток під відео
Ютуб тестує додавання нотаток під відео

Ютуб тестує додавання нотаток під відео

Користувачі зможуть, зокрема, повідомляти про дезінформацію та намагання видати старі відео за нові.

Відеоплатформа «Ютуб» тестує нову функцію – додавання нотаток під відео. Компанія хоче, щоб користувачі мали можливість створювати корисний контекст: більш детально розповідати про відео, вказувати на дезінформацію у них, випадки, коли старі кадри видають за нові. Про це повідомило видання Engadget.

Поки що створювати нотатки можуть лише запрошені до тестування користувачі, які мають облікові записи на платформі з хорошою репутацією. Тим часом іншій групі доручено оцінювати корисність створюваних ними нотаток, щоб допомогти навчити систему.

Функція нотаток під відео в Ютубі / Google

Коли функція стане загальнодоступною, користувачі ютуба зможуть оцінювати нотатки створені іншими, позначаючи їх «корисні», «доволі корисні» або «некорисні». Такі примітки рейтингуватимуться за допомогою алгоритму.

Прикметно, що нову функцію плафторма розгортає у так званий «рік виборів». Вона дуже схожа на ту, що запровадили у «Твіттері» в 2022 році, ще до придбання соцмережі Ілоном Маском.

«Ютуб» планує спершу запровадити функцію нотаток у США, а в наступні місяці розгорнути її ля користувачів у всьому світі.

  • Читайте також: У проєкті «Як не стати овочем» представили добірку якісних українських ютуб-каналів

Фото: відеоплатформа «Ютуб» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом