Не можна ігнорувати: 7 сигналів організму, що ви п'єте занадто мало води
Не можна ігнорувати: 7 сигналів організму, що ви п'єте занадто мало води

Не можна ігнорувати: 7 сигналів організму, що ви п'єте занадто мало води

Достатнє споживання рідини дуже важливе для організму, особливо в літній період. Сильне відчуття спраги, запаморочення і втома можуть бути ознаками зневоднення організму.

Кількість води в організмі залежить від багатьох факторів та варіюється залежно від віку, статі та відсотка жиру. Жінки та літні люди зневоднюються швидше. Щоб уникнути зневоднення, важливо пити багато рідини, але як дізнатися, що ви випили недостатньо? Про тривожні сигнали, які говорять про зневоднення, пише Fit For Fun.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Ви постійно хочете пити

Фото: Freepik

Почуття спраги часто приходить тільки тоді, коли організм уже зневоднений і йому не вистачає води. Ми часто плутаємо спрагу з голодом і тягнемося за черговим перекусом замість того, щоб попити води. Ось чому перше, що вам слід зробити, це стежити за кількістю споживаної рідини і не забувати пити воду протягом дня.

У вас болить голова

Дослідження неодноразово доводили, що питна вода може значно полегшити головний біль. Тому перед тим, як пити ліки, випийте води. Причина головного болю в тому, що якщо організм не отримує достатньої кількості води, кров згущується, мозок отримує менше припливу крові та реагує головним болем. Тому вода може допомогти краще і швидше, ніж ліки від головного болю.

Ви відчуваєте втому

Фото: Freepik

Якщо ви відчуваєте втому або не можете зосередитися, можливо, ви недостатньо п'єте. Ті, хто споживає достатньо води, більш сконцентровані та продуктивні протягом усього дня.

Ваша шкіра стала сухою

Якщо ви п'єте занадто мало, ваша шкіра стає менш зволоженою та еластичною, внаслідок чого швидко з'являються дрібні зморшки та лущення. Сухість у роті також вказує на брак води, бо слизові теж швидко пересихають.

У вас темні кола під очима

Фото: Freepik

Втомлений вигляд і темні кола під очима не завжди є наслідком безсонної ночі. Зневоднення також змушує нас погано виглядати і швидко старіти. Наслідком занадто малого споживання рідини є нестача кисню в клітинах. Тому насамперед після пробудження, випийте склянку води, це розріджує кров і постачає клітини киснем.

Занадто темний колір сечі

Оцінити, чи достатньо рідини ви споживаєте, досить просто: що світліша ваша сеча, то краще ви гідратовані. А ось темно-жовтий або коричневий колір сечі є ознакою зневоднення.

У вас проблеми з травленням

Фото: Getty

Якщо шлунок і травний тракт не забезпечуються достатньою кількістю рідини, може виникнути закреп. Усі клітини організму залежать від рідини саме тому так важливо стежити за рівнем гідратації свого організму. Здорове травлення працює як водна гірка і за достатньої кількості рідини травлення відновлюється.

Нагадаємо, 7 фруктів, якізроблять живіт плоским.

Раніше Фокусписав про 7 заспокійливих літніх напоїв, які допоможуть добре спати вночі.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье вода
Источник материала
Поделиться сюжетом