"Непогано попрацювали": Бродський відреагував на чемпіонство гравця збірної України в НБА
"Непогано попрацювали": Бродський відреагував на чемпіонство гравця збірної України в НБА

"Непогано попрацювали": Бродський відреагував на чемпіонство гравця збірної України в НБА

Президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський емоційно відреагував на тріумф захисника Святослава Михайлюка, який став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (НБА). Наш співвітчизник переміг у фінальній серії плей-оф у складі "Бостон Селтікс" та став лише другим представником країни, якому підкорилося це досягнення.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Бродський привітав Михайлюка із цим історичним успіхом. Глава українського баскетболу нагадав про те, що свій шлях у спорті Святослав розпочинав у школі "Черкаських Мавп", яка була створена 20 років тому самим Бродським та його партнерами.

"Це успіх. Наш маленький Свят Михайлюк став чемпіоном НБА. Вітаю його, його першого тренера Максима Міхельсона, Сергія Одарича та себе. Непогано попрацювали. Слава Україні", – написав Бродський.

Нагадаємо, у фінальній серії "Бостон" здолав "Даллас Маверікс" 4:1. У плей-оф українець зіграв у восьми матчах, у середньому граючи по чотири хвилини, набираючи по одному очку та здійснюючи 0.6 підбирання.

У регулярному чемпіонаті в активі Святослава 41 матч, в яких він двічі виходив зі старту, зігравши в середньому 10.1 хвилину.

На святкування чемпіонства Михайлюк з’явився з українським прапором. 27-річний баскетболіст став лише другим українцем в історії після Станіслава Медведенка (2001 та 2002 рр.), який здобув чемпіонство в НБА.

До НБА Святослав Михайлюк потрапив у сезоні 2017/2018, коли підписав свій перший контракт із "Лейкерс". Після "озерних" Святослав виступав у складі "Детройта", "Оклахоми", "Нью-Йорка", "Торонто" та "Шарлотта", а чемпіоном НБА став цієї ночі з "Бостоном".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом